Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tero Pitkämäki sai pitkästä aikaa urheilija-apurahan

Opetus- ja kulttuuriministeriö luopui 70 000 euron tulorajasta

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Tero Pitkämäki heitti MM-pronssia viime kesänä Pekingissä.
Tero Pitkämäki heitti MM-pronssia viime kesänä Pekingissä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Kun opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi maanantaina kesälajien urheilija-apurahat vuodelle 2016, täyden apurahan (20 000 euroa) saaneitten listasta löytyi pitkästä aikaa keihäänheittäjä Tero Pitkämäen nimi.

Pitkämäki ei ole moneen vuoteen saanut verotonta urheilija-apurahaa, koska hän on ylittänyt sen saajille asetetun tulorajan. Viime vuosina raja on ollut 70 000 euroa.

Nyt miniteriö on luopunut tulorajoista. OKM:n ylitarkastajan Hannu Tolosen mukaan urheilijoitten todellisista tuloista on ollut viime vuosina vaikeaa saada riittävää selvyyttä, koska osa heistä on yhtiöittänyt urheilutoimintansa tai siirtänyt tulojaan urheilijarahastoihin.

”Tulojen tulkinta on ollut ongelmallista, joten järjestelmä ei ole ollut oikeudenmukainen. Haluamme miettiä uudelleen koko apurahajärjestelmän”, Tolonen sanoi HS:lle.

Tolosen mukaan tulorajan ylittäneitä ja sen takia ilman apurahaa jääneitä urheilijoita on ollut viimeksi ”yhden käden sormilla” laskettava määrä.

Pitkämäen ohella heitä ovat olleet mm. ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ja hiihtäjä Matti Heikkinen.

Tolosen mukaan tulorajan ylittäneitä oli takavuosina nykyistä enemmän, talvilajeissa lähes kymmenen ja kesälajeissa muutama.

Parhaina vuosinaan tulorajan takia ilman apurahaa jäivät mm. alppihiihtäjät Tanja Poutiainen ja Kalle Palander, hiihtäjät Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen sekä mäkihyppäjä Janne Ahonen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!