Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Šarapovan käry iso uutinen Venäjällä –

Tammikuussa kielletty aine ollut yleisessä kaytössä Venäjällä. Urheiluministeri sanoi pelkäävänsä vastaavia tapauksia olevan tulossa lisää.

Urheilu
 
GONZALO FUENTES / Reuters
Maria Šarapova on maailman entinen ykköspelaaja ja viisinkertainen grand slam-voittaja.
Maria Šarapova on maailman entinen ykköspelaaja ja viisinkertainen grand slam-voittaja. Kuva: GONZALO FUENTES / Reuters

Tennistähti Maria Šarapovan maanantai-iltainen ilmoitus doping-kärystään on ollut iso uutinen myös Venäjällä.

Uutinen on lähes kaikkien tiedotusvälineiden verkkoversioiden etusivulla, joskin pääuutisena lähinnä urheiluviestimissä. Tiistaiaamuna myös valtakunnallinen ykköskanava kertoi kärystä.

Uutisella ei kuitenkaan revitelty, useimmiten sävy oli lähes ymmärtävä. Urheilukanava Matšin toimittaja Marija Komandnaja esimerkiksi ilmoitti Šarapovan olevan yhä hänen sankarinsa. Tämä kun ei yrittänyt kiistää asiaa ja esitellä salaliittoteorioita.

Ykköskanava puolestaan muistutti Šarapovan käyttämän meldoniumin eli mildronaatin nousseen kiellettyjen aineiden listalle vasta tammikuussa.

Kanavan mukaan entisen Neuvostoliiton maissa lääkettä myydään apteekeissa. Sitä on myös määrätty venäläisille urheilijoille ”hyvin aktiivisesti”.

”Silloin sitä ei vielä pidetty dopingina”, kanava kertoi.

Venäjällä huomiota kiinnitettiinkin siihen, ettei Šarapova ollut ainoa ainoa mildronaatista kärähtänyt venäläisurheilija. Maanantaina myös taitoluistelija Jekaterina Bobrova kertoi jääneensä kiinni aineen käytöstä.

Sotšin olympialaisissa kultaa voittanut taitoluistelija Adelina Sotnikova kertoikin jo maanantai-iltana viestipalvelu Twitterissä olevansa šokissa.

”Mikä ihmeen päivä tämä on??? Šarapova, Bobrova! Myönteinen doping?! Oletteko tosissanne!?! Olen šokissa”, hän kirjoitti.

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko sanoikin R-sport-uutistoimistolle, että lääkärien, valmentajien ja urheilijoiden itsensä on oltava tarkempia.

Uutistoimisto Tassille Mutko sanoi, että odottaa vastaavia tapauksia tulevan vielä esiin, sillä ”kaikki eivät ole oppineet”.

Hänen vika ei ole systeemissä, vaan asioista vastuussa olevissa ihmisissä. Hän kertoi ministeriön varoittaneen asiasta puoli vuotta sitten.

”Harmi Mašalle. Toivon, että näemme vielä hänet kentällä. Olemme valmiita tukemaan häntä”, Mutko sanoi käyttäen Šarapovan hellittelynimeä.

Myös tunnettu tennisvalmentaja Viktor Jantšuk sanoi ongelman saattavan olla laajempi.

”Pitääkin vetää johtopäätöksiä urheilun ohjauksesta ja johtamisesta”, hän sanoi.

Venäjän tennisliiton johtaja Šamil Tarpištšev kuitenkin sanoi R-sportille, ettei kärystä ole uhkaa venäläiselle tennikselle.

”Puhukoot, ettemme nyt menesty olympialaisissa. Šarapovan doping-testit eivät aiheuta Venäjän tennikselle mitään uhkaa. Ei mitään vaaraa. Maria jatkaa uraansa tämän jälkeen.”

Šarapova selitteli doping-käryään - "Otan täyden vastuun"
Šarapova selitteli doping-käryään - "Otan täyden vastuun"
Tennistähti Maria Šarapova jäi kiinni meldoniumin eli mildronaatin käytöstä. Pelaaja puolustautui tiedotustilaisuudessa, joka järjestettiin losangelesilaisessa hotellissa. Kuva: Reuters, leikkaus: Kristiina Marttinen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!