Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wilma Murto varmisti EM-kisapaikkansa – ”Kiva, että valinta tuli nyt”

Urheilu
 
Kalle Parkkinen / Lehtikuva
Wilma Murto pääsee EM-kisoihin.
Wilma Murto pääsee EM-kisoihin. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Seiväshypyn alle 20-vuotiaiden naisten ME-tuloksen hallikaudella tehnyt Wilma Murto kilpailee ensimmäiset aikuisten arvokisansa Amsterdamin EM-kisoissa.

Asia sai sinettinsä tiistaina, kun 471 hypännyt Murto nimettiin yhdeksän muun urheilijan tavoin Suomen kisajoukkueeseen. Heinäkuun alussa kilpailtaviin EM-kisoihin on nyt nimetty 21 urheilijaa, ja seuraava täydennys tehdään touko-kesäkuussa.

”Kiva, että valinta tuli nyt. Kun asia on julkistettu, se on itsellekin jotenkin selkeämpää, että sinne kisoihin oikeasti mennään”, 17-vuotias Murto sanoo.

”Joukkueesta on nyt noin puolet koossa. Kaikkiaan joukkueessa tullee olemaan noin 40 urheilijaa”, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen tiedotteen mukaan.

Tiistain valinnassa valittiin myös puolimaratonille lähtevät naisista myös Anne-Mari Hyryläinen ja Minna Lamminen, moukarinheittäjät Merja Korpela ja Inga Linna. Miehistä mukaan valittiin Samuli Samuelsson 200 metrille, Arttu Kangas kuulantyöntöön, Elmo Lakka 110 metrin aitoihin sekä Jussi Kanervo ja Oskari Mörö 400 metrin aitoihin.

Mörö otti tiedon valinnastaan Etelä-Afrikassa, jossa hän pitää talven toista pitkää harjoitusleiriään.

”Tosi hyvä, että pääsee keskittymään täysillä EM-kisoihin, eikä tarvitse miettiä tulosrajoja”, Mörö tuumi.

EM-kisojen tulosrajat pitää rikko 26. kesäkuuta mennessä. Valituilta odotetaan vielä näyttöä kisakunnosta kesän kilpailuissa.

”Joukkueeseen olisi nyt voinut valita enemmänkin urheilijoita, joilla on tulosrajat rikottuna, kuten miespituushyppääjiä, naiskeihäänheittäjiä ja yksi estejuoksija. Näissä lajeissa on sen verran kova kilpailu edustuspaikoista, että valintoja ei tehty vielä”, Kemppainen sanoo.

Aiemmin kisoihin on valittu miehistä moukarinheittäjät Tuomas Seppänen ja David Söderberg sekä keihäänheittäjät Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen.

Naisista kisapaikan ovat aiemmissa valinnoissa varmistaneet 100 metrin aituri Nooralotta Neziri, 10 000 metrin juoksijat Johanna Peiponen ja Alisa Vainio, 3 000 metrin estejuoksija Sandra Eriksson, seiväshyppääjä Minna Nikkanen, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä sekä kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!