Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekkoliitto satsaa: Naisten maajoukkue sai ensimmäisen päätoimisen valmentajansa

Pasi Mustosen valmentajasopimus yltää vuoden 2018 olympialaisiin asti.

Urheilu
 
Seppo Samuli
Pasi Mustonen luotsaa naisten jääkiekkomaajoukkuetta vuoden 2018 olympialaisiin asti.
Pasi Mustonen luotsaa naisten jääkiekkomaajoukkuetta vuoden 2018 olympialaisiin asti. Kuva: Seppo Samuli

Naisten jääkiekkomaajoukkueen vuosi sitten MM-pronssille luotsannut Pasi Mustonen on nimitetty joukkueen ensimmäiseksi päätoimiseksi valmentajaksi.

Mustosen sopimus kattaa seuraavat kaksi vuotta ja samalla Etelä-Korean Pyeongchangissa käytävät vuoden 2018 olympialaiset.

Tehtävän päätoimisuus mahdollistaa Mustosen osalllistumisen seuravalmennuksen tukemiseen aiempaa enemmän.

”Naisten maailmassa ja naisten huippu-urheilussa toimiminen on huikea kokemus”, Mustonen sanoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

”Pelaajat ovat valmiita tekemään isoja satsauksia olympialaisia varten ja myös valmentajana mahdollisuus valmentaa olympialaisissa ja taistella olympiamitaleista motivoi valtavasti.”

Mustosen mukaan jo kevään MM-kisojen pelaajavalinnat on tehty vuoden 2018 olympialaisia silmälläpitäen. Tavoitteena olympialaisissa on paluu mitalikantaan alakanttiin menneiden Sotšin kisojen jälkeen.

”Tämä näkyy esimerkiksi kevään MM-valinnoissa. Mukana on kokeneita vastuunkantajia ja johtajia, mutta myös hyvin nuoria pelaajia, joilta löytyy potentiaalia kehittyä”, hän kertoo.

Kanadassa pelattavissa MM-kisoista on poissa esimerkiksi maailman parhaaksi maalivahdiksi mainittu Noora Räty. Suomen maalivahtikolmikon muodostaa kisoissa Meeri Räisänen, Tiina Ranne ja Anni Keisala.

Naisten MM-joukkue julkistettiin helmikuun lopulla. Mustonen antoi ymmärtää, että Rädyn valinta MM-kisoihin olisi vaikuttanut joukkueen yhtenäisyyteen.

Rädyn ja Mustosen välille tuli erimielisyyksiä, kun Räty jäi pois Ruotsissa pelatusta turnauksesta loukkaantumisen takia. Samanaikaisesti hän pelasi miesten Suomi-sarjaa.

”Fiilistäni ei pilaa mikään, enkä lannistu mistään. Yhden ihmisen takia ei kannata mieltään pahoittaa”, Räty kommentoi MM-joukkueen julkistamisen jälkeen HS:lle.

Hän sanoi, ettei kanna kaunaa ketään kohtaan.

”Mutten näe mitään pelillistä syytä, miksen pelaa maajoukkueessa.”´

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!