Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pärmäkoski ja Kyllönen lähellä palkintokoroketta Kanadassa – kiittelivät huoltoa

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Suomalaisnaisilla oli vahva päivä hiihdon maailmancupissa keskiviikkona. Neljä suomalaista ylsi kymmenen parhaan joukkoon Kanadan kiertueen yhdistelmäkisassa.

Parhaiten sijoittui Krista Pärmäkoski, joka oli neljäs. Hän jäi kolmanneksi hiihtäneestä Norjan Astrid Uhrenholdt Jacobsenista 3,6 sekuntia.

Ennakkotunnelmiin nähden Pärmäkosken suoritus oli yllättävän hyvä.

“Tosi vaikea oli päivä. Aamulla tuntui ettei millään olisi jaksanut lähteä liikkeelle. Sukset toimivat tänään todella hyvin, huollolle iso kiitos siitä”, Pärmäkoski sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Pärmäkoski päätti aloittaa kilpailun rauhallisesti. Perinteisen ensimmäisellä lenkillä hän jäikin kauas kärjestä. Sen jälkeen hän alkoi ottaa kärkeä kiinni.

”Vähän tuli pieni välikuolema, mutta tosi hyvä kisa. Loppuun ei ihan pystynyt vastaamaan sprinttivauhtiin.”

Anne Kyllönen sijoittui viidenneksi vain sekunnin kymmenyksen Pärmäkoskea jäljessä. Kerttu Niskanen oli seitsemäs ja Laura Mononen kahdeksas.

Etenkin Kyllösellä ja Pärmäkoskella oli hyvät mahdollisuudet kolmen parhaan joukkoon.

”Hyvä päivä. Sukset toimivat loistavasti, huolto oli tehnyt hyvää työtä. Lopussa viimeisessä nousussa tuli pieni taktinen kömmähdys. Olisin halunnut tämän päivän kruunata podiumiin”, Kyllönen sanoi.

Yhdistelmäkisa oli jälleen kerran norjalaisten juhlaa, sillä Heidi Weng voitti kilpailun ja Therese Johaug sijoittui toiseksi. Norjalaiskaksikko kävi lopussa kovan kiritaistelun, jossa Weng oli vahvempi.

Maailmancupin päätöskiertuetta Kanadassa on hiihdetty nyt kuuden kilpailun verran.

Kun kaksi kilpailua on jäljellä, Pärmäkoski on cupin kokonaiskilpailussa parhaana suomalaisena viidennellä sijalla. Johaug johtaa kokonaiskisaa.

Kausi huipentuu viikonloppuna. Perjantaina naiset hiihtävät 10 kilometrin kisan vapaalla hiihtotavalla. Lauantaina on vuorossa maailmancupin päättävä 10 kilometrin takaa-ajo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?