Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naiskiekon legenda Riikka Välilä ei väsy

Urheilu
 
Pasi Hautala
Seppo Samuli
Riikka Välilä
Riikka Välilä Kuva: Seppo Samuli

Jyväskylä

Riikka Välilä on urheilija, jonka kohdalla mikään ylisana ei ole liioittelua. Ensimmäisen jääkiekon Suomen mestaruutensa hän voitti jo 27 vuotta sitten. Nyt 42-vuotiaalla Ruotsissa asuvalla Välilällä on kiikarissa 19. joukkuelajien Suomen mestaruus. Jääkiekon lisäksi kultaa on tullut pesäpallossa, jääpallossa ja kaukalopallossa.

Lapsena Riikka, tuolloin Nieminen, pelasi JYPin poikien junnujoukkueissa, kävi isoveljiensä Lassen ja Jussin pesäpallojoukkueiden harjoituksissa. Tänä päivänä Riikka Välilää kutsutaan JYPin naisten joukkueessa nimellä ”mummeli”.

Liikkuminen kaukalossa ei ole mitään mummoluistelua, vaan Välilä on naisten finaalisarjassa yksi liukkaimmin kaukalossa kiitäviä pelaajia, joka nauttii suunnatonta arvostusta maajoukkuepelaajia vilisevässä joukkueessaan.

Ja kun naiskiekossa ei raha liiku, on palo melkoinen, kun perhe on Ruotsissa ja sahaaminen kahden maan välillä kuuluu arkeen. Matkustaminen ei lopu SM-finaaleihin, sillä Välilä on mukana Suomen joukkueessa maaliskuun lopulla MM-kisoissa Kanadassa.

Ensimmäisessä finaalissa Välilä iski HPK:n verkkoon maalin ja toisessa kaksi. Ylivoimapelissä hän on pelaaja, joka pystyy tuomaan kiekon alueelle, rauhoittamaan kuvion kuntoon ja jakamaan laadukkaita syöttöjä maalille. Eikä Välilä kaihda railakkaita nousuja ahtaisiin maalineduskahinoihin. Ei vaikka loukkaantumishistoria voisi tuoda mukana reippaasti varovaisuutta.

Vuosituhannen vaihteessa polvivaivat pitivät hänet kolme vuotta pois kaukalosta. Tuon jälkeen pari kautta peliä ja luistimet naulaan – ei kuitenkaan lopullisesti.

Siitä saakka hän on metsästänyt määrätietoisesti kultaa JYPille. Kolme kertaa seinänä on ollut Blues, jolta JYP ei pääse revanssia yrittämään, kun HPK yllättäen pudotti espoolaiset finaalista. Edellisen kerran Välilä vietti kultajuhlia JYPin pelaajana 18 vuotta sitten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!