Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kojonkoski: Petra Ollin lisäksi Rioon 10–20 muuta potentiaalista mitalistia

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski ei halua nostaa ketään suurimmaksi mitalitoivoksi.

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Mika Kojonkoski toimii olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana. Kuva Falunin MM-kisoista 2015.
Mika Kojonkoski toimii olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana. Kuva Falunin MM-kisoista 2015. Kuva: Rio Gandara / HS

Painija Petra Olli juhli keskiviikkona 60-kiloisten EM-kultaa kukistamalla hallitsevan maailmanmestarin, Ukrainan Oksana Herhelin. Kultamitali pääsee mitalikaappiin syksyisen MM-hopean kaveriksi.

Suoritus vankisti 21-vuotiaan Ollin asemia potentiaalisena Rion olympialaisten mitalitoivona. Olli painii Riossa 58-kiloisten sarjassa.

”En uskalla vielä puhua olympiakullasta, mutta kyllä ne mestaritkin on oikeana päivänä kaadettavissa”, Olli totesi.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkosken mukaan Ollin menestys ei muuttanut menestystilannetta millään lailla.

”EM-kulta vain vahvisti sitä näkemystä, mikä meillä on ollut. Petra on upealla tiellä, mutta en halua nostaa ketään suurimmaksi mitalitoivoksi”, Kojonkoski sanoo.

”Meillä on 10–20 urheilijaa, jotka pystyvät hyvänä päivänä voittamaan mitalin.”

Kojonkosken mukaan suurimmat menestymisen mahdollisuudet ovat keihäänheitossa, painissa ja purjehduksessa. Hänen mukaansa esimerkiksi purjehtijoiden valmistautuminen näyttää tällä hetkellä hyvältä.

”Tuula Tenkanen sai juuri EM-pronssia, Tapio Nirkko oli olympiapurjehduksen esikilpailuissa toisena, on MM-vitoset Joonas ja Niklas Lindgren ja Lontoon olympiamitalisti Tuula Petäjä. Kaikki ovat hyvällä tiellä kisoihin.”

Ammunnassa Suomea edustaa Satu Mäkelä-Nummela, joka voitti olympiakultaa Pekingistä 2008. Kojonkosken mukaan Mäkelä-Nummela on osoittanut pystyvänsä taistelemaan parhaita vastaan mitaleista.

”On huomioitava toki se, että ammunnan tyylisessä lajissa marginaalit ovat hiuksen hienot maailman parhaiden joukossa. Yhdestä päivästä toiseen päivään voi tapua voitosta sijalle 20.”

Olympiakomitea ei aio asettaa tällä kertaa joukkueelle mitalitavoitetta. Kojonkosken mukaan urheilijoilla itsellään on rautaiset tavoitteet, ja olympiakomitea haluaa tukea näitä tavoitteita kaikin keinoin.

”Se, että ylhäältä päin asetettaisiin suuria ja ihmeellisiä tavoitteita, ei tuota mitään”, Kojonkoski sanoo ja muistuttaa, että nyt tehtävä työ tähtää menestykseen myös 2020-luvulla.

”Muutosten tekeminen on pitkäaikainen prosessi.”

Olympiajoukkue

Rioon valitut suomalaisurheilijat

Ammunta: Satu Mäkelä-Nummela (trap)

Paini: Petra Olli (58 kg), Rami Hietaniemi (85 kg)

Purjehdus: Tuuli Petäjä-Sirén (RS:X-purjelautailu), Tuula Tenkanen (Laser radial), Joonas ja Niklas Lindgren (470), Tapio Nirkko (finnjolla)

Uinti: Ari-Pekka Liukkonen (päämatka 50 m vu), Matti Mattsson (päämatka 200 m ru), Jenna Laukkanen (päämatkat 100 ja 200 m ru)

Yleisurheilu: Veli-Matti Partanen (50 km kävely), Tero Pitkämäki (keihäs), Antti Ruuskanen (keihäs), Minna Nikkanen (seiväs).

Jussi Nukari
Painin tuore Euroopan-mestari Petra Olli poseeraa kultamitalinsa kanssa torstaina.
Painin tuore Euroopan-mestari Petra Olli poseeraa kultamitalinsa kanssa torstaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!