Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jurgen Klopp innoissaan ManUn ja Liverpoolin kohtaamisesta eurokentillä: ”Kaikkien otteluiden äiti”

Liverpool ja Manchester United kohtaavat toisensa illalla Eurooppa-liigan neljännesvälierissä.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Carl Recine / Reuters
Jurgen Klopp maaliskuussa Liverpoolin harjoituksissa. Joukkueen kausi Valioliigassa on menestyksen osalta taputeltu, mutta joukkue pääsee vielä yrittämään Mestarien Liigan paikkaa.
Jurgen Klopp maaliskuussa Liverpoolin harjoituksissa. Joukkueen kausi Valioliigassa on menestyksen osalta taputeltu, mutta joukkue pääsee vielä yrittämään Mestarien Liigan paikkaa. Kuva: Carl Recine / Reuters

Liverpool ja Manchester United kohtaavat toisensa tänään eurokentillä, kun joukkueet iskevät yhteen Eurooppa-liigan neljännesvälierissä. Panoksena on paikka turnauksen puolivälierissä. Kahden suurseuran ”paikallispeli” on herättänyt Britanniassa sutinaa, sillä joukkueet pelaavat ensimmäisen kerran vastakkain eurokentillä.

Taso, jolla joukkueet kohtaavat, ei kaikkia miellytä.

Wolfsburg päätti Manchester Unitedin pelit jalkapallon Mestarien liigassa päättyivät joulukuussa. Machester Unitedin entinen kapteeni Rio Ferninand totesi BBC:n mukaan tappiosta, että joukkueen tulisi hävetä. Toinen joukkueen entinen pelaaja, Michael Owen valitteli puolestaan, että Manchester on mennyt taaksepäin manageri Louis Van Gaalin alaisuudessa.

Van Gaalin mukaan suurseurat eivät voi menestyä loputtomiin, vaan notkahduksiakin tulee. Van Gaal on ollut tällä kaudella kovien paineiden alla, kun mestaruus mielessä kauteen lähtenyt joukkue on kompuroinut tasaiseen tahtiin.

”Ei ole normaalia, että yksi joukkue ottaa 20 vuotta putkeen mestaruuden”, van Gaal totesi BBC:n mukaan. Manageri oli itse tyytyväinen Eurooppa-liigassa pelaamiseen.

Van Gaalilla on mahdollisuus tehdä illalla pienimuotoista historiaa. Valmentaja on johdattanut Unitedin jo neljään peräkkäiseen voittoon Liverpoolista. Kukaan muu valmentaja ei ole pystynyt ManUssa viiteen peräkkäiseen voittoon.

Manchester United on Valioliigassa sijalla kuusi ja Liverpool sijalla seitsemän. Liverpoolin valmentaja Jurgen Klopp luonnehti BBC:n mukaan peliä ”kaikkien pelien äidiksi.”

”Olen aina sanonut, että Eurooppa-Liiga on hyvin jännittävä. Kyseessä on iso asia. Toivon, että tämä ei ole urani isoin matsi Liverpoolissa, mutta hyvin tärkeä se on”, Klopp sanoo.

HSTV:n tuoreimmassa Kottilat-futisohjelmassa veljekset Mika ja Santtu Kottila käyvät läpi Liverpoolin tilannetta. Mika Kottilan mukaan Klopp on kansanomainen mies ja hyvä ammattilainen, jolta löytyy aikaa faneille.

”Klopp on manageri, jota Liverpool on pitkään etsinyt”, Kottila sanoo.

Vaikka Valioliiga on joukkueen osalta taputeltu, on mahdollisuutena napata vielä paikka Mestarien Liigassa.

”Liverpoolilla on todella hyvä jakso menossa. Heillä on nyt hyviä voittoja. Joukkue voitti seuran historian ensimmäisen kerran maalin tappioasemasta vajaa-asemasta nousi 2–1-voitoon”, Kottila sanoo viitaten Liverpoolin sunnuntaiseen voittoon Crystal Palasesta.

Joukkueet pelaavat Eurooppa-liigan ottelut 10. ja 17. maaliskuuta.

Kottilat: Kansanmies Klopp on valmentaja, jota Liverpool on etsinyt pitkään
Kottilat: Kansanmies Klopp on valmentaja, jota Liverpool on etsinyt pitkään
HSTV:n Kottilat-futisohjelmassa veljekset Mika ja Santtu Kottila ennakoivat alkanutta futisviikkoa veljellisen kuittailun säestämänä. Tämän viikon ohjelmassa aiheena on Liverpoolin hurmannut Jürgen Klopp. Kottilat arvioivat tuoreeltaan kuinka uusi valmentaja muuttaa joukkueen peliä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?