Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fourcade jatkoi kultajuhliaan ja teki historiaa – suomalaisilta vaisu kisa

Martin Fourcadesta tuli ensimmäinen urheilija, joka on voittanut 20 kilometrin mestaruuden kolme kertaa perättäin.

Urheilu
 

Maailmancupia johtava Martin Fourcade otti torstaina jo neljännen maailmanmestaruutensa Oslon MM-kilpailuissa voittamalla miesten normaalimatkan. Fourcade on ottanut Holmenkollenilla kultaa normaalimatkan lisäksi sekaviestistä, pikamatkasta, takaa-ajosta.

Selkeänä ennakkosuosikkina torstain kisaan lähtenyt Fourcade joutui ahtaalle itävaltalaiskaksikon Dominik Landertinger ja Simon Eder kanssa. Kaksikko hoiti kaikki ampumapaikat puhtaasti, mutta Fourcade ampui ensimmäisellä pystypaikalla yhden sakkominuutin.

Fourcade oli kuitenkin hiihdossa itävaltalaisia selvästi vahvempi ja tuli maaliin lopulta 5,1 sekunnin johdossa. Landertinger otti kisassa hopeaa ja Eder pronssia.

Ranskalaisesta Fourcadesta tuli voiton myötä ensimmäinen urheilija, joka on voittanut 20 kilometrin mestaruuden kolme kertaa perättäin. Fourcade on myös ainoa urheilija, joka on voittanut voittanut neljä arvokisakultaa 20 kilometrin matkalla.

Kisa ei tarjonnut suomalaisittain ilon aiheita, sillä Olli Hiidensalo ampui kuusi sakkoa ja Tuomas Grönman seitsemän sakkoa. Sami Orpana selvisi yhdellä sakkominuutilla. Orpana oli lopputuloksissa 62:s, Hiidensalo 85:s ja Grönman 88:s.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?