Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tankotanssijaa luullaan tangon tanssijaksi – SM-kisoihin valmistautuva Henriikka Roo opastaa lääkäreitä tarvittaessa videon kera

Olkapäävamma on häirinnyt Roon valmistautumista SM-kisoihin.

Urheilu
 
LG Studio photographers
Henriikka Roo sijoittui kahdeksanneksi helmikuussa Italiassa käydyssä Pole Art Italy -kilpailussa.
Henriikka Roo sijoittui kahdeksanneksi helmikuussa Italiassa käydyssä Pole Art Italy -kilpailussa. Kuva: LG Studio photographers

Olkapäävamma häiritsee tankotanssija Henriikka Roon valmistautumista viikonloppuna Hämeenlinnassa käytäviin SM-kilpailuihin.

Suomen mestaruutta puolustava Roo loukkasi olkapäätään harjoituksissa eikä hän voi käyttää vasenta kättä yläkätenä. Pahin asia oli kuitenkin Roon mukaan se, että vamma katkaisi harjoittelun viikoksi.

Roo nauraa, että uusien lääkärien kohdalla on tyypillistä, että laji sekoitetaan tangoon, eli paritanssiin.

”Yritän saada mahdollisimman usein saman lääkärin, mutta aina se ei onnistu. Silloin pitää näyttää videolta, mitä on sattunut”, Roo kertoo.

Roo kuvaa kaikki harjoituksensa kännykällä, joten lääkärin opastaminen sujuu tarvittaessa kätevästi. Myös tuoreimman vamman lääkärikäynnillä video oli käytössä.

”Olen vitsaillut, että jos onnistuu hyvin saa esityksen talteen, jos epäonnistuu, saa näyttää lääkärille tai vakuutusyhtiölle”, Roo sanoo.

SM-kisoissa Roon tavoitteena on tehdä virheetön esitys ja olla loukkaamatta itseään enempää.

”Vaikkei sijoittuisikaan, niin yleensä yleisö on tykännyt ohjelmastani. Sijoitus olisi kiva, koska kilpailu on karsinta myöhemmin syksyllä kilpaileviin MM-kisoihin.”

Tankotanssissa liittoja on useita vastaavaan tapaan kuin esimerkiksi nyrkkeilyssä. Nyt karsittavan liiton MM-kisat ovat Roon mukaan uudemmasta päästä.

”Huhtikuussa olisin mennyt Brasiliaan Pole World Cupiin, mutta sen joudun perumaan, koska olkapää ei kestä rasitusta enää tämän viikon jälkeen.”

Kisoissa on neljä sarjaa: miehet, yli 40-vuotiaat, naisten avoin sarja ja ammattilaissarja. Ammattilaissarjaan osallistuu yhdeksän kilpailijaa.

Katso Youtubesta Henriikka Roon esitys viime kuussa käydystä Pole Art Italy -kilpailusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!