Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korhosen putteri kuumana Thaimaassa – Kakolla ruokamyrkytys tai auringonpistos

Urheilu
 
Seppo Solmela
Mikko Korhonen pelasi juniorina myös salisandya SM-tasolla. Kuva Talin tennishallista.
Mikko Korhonen pelasi juniorina myös salisandya SM-tasolla. Kuva Talin tennishallista. Kuva: Seppo Solmela

Mikko Korhonen pelaa ainoa suomalaisena viikonlopun kierroksilla golfin Euroopan-kiertueen kilpailussa Thaimaassa.

Korhonen (70+69) nousi mallikkaasti tuloslistalla toisena kilpailupäivänä. Sen sijaan Mikko Iloselle (71+72) ja hyvin aloittaaneelle Roope Kakolle (68+75) kertyi yksi lyönti liikaa.

Korhonen jakaa 23. sijaa ja on seitsemän lyönnin päässä johtoon nousseista Ruotsin Pelle Edbergistä ja Australian Scott Hendistä.

”Loistotulos tänään. Todella vaikeaa toimia tässä kuumuudessa. Vähän sama kuin sateella, koko ajan joutuu kuivaamaan käsiä ja otsaa. Siihen päälle vielä tukala olo tästä lämmöstä”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Tuloksellisesti nummelalaisen päivä parani vanhetessaan. Vielä 10 reiän jälkeen Korhonen oli kierrostaan yksi yli parin, mutta neljä birdieä kahdeksan viimeisen reiän aikana muutti tilannetta merkittävästi.

Kierroksen aikana putteja kertyi vain 25, joka on poikkeuksellisen vähän, jopa Euroopan-kiertueen tasolla.

”Hyvää peliä suurelta osin. Puttasin ja draivasin hyvin. Huomenna lisää hikeä vaan”, hän jatkoi.

Iloselle Black Mountainin kenttä on varsin tuttu, sillä hän on harjoitellut siellä paljon talvisin.

”Löin perjantaina avauspäivää paremmin kentällä. Viheriöillä tuntuma tekemiseen ei tuntunut missään vaiheessa hyvältä. Puttaaminen meni luonteeltaan puolustamiseksi. Viimeiset kuusi reikää olivat siltä osin jo normaaleja. Huonot lyöntini osuivat paikkoihin, joista tuli heti tuloskorttiin negatiiivista kuittia”, Ilonen kuvaili.

Ilonen kehitti tuplaboginsa (11. reikä) jälkeen kovan kirin pelaten reiät 13–17 kolme alle parin.

”Pientä rallia sain aikaan siinä loppupäässä. Yhden birkun jäin kuitenkin lyhyeksi. Ihan syystä jouduin siis laulukuoroon.”

Ilonen on pelannut kuluvalla kaudella kuusi kisaa. Kaksi tuoreinta päättyivät karsiutumiseen, neljä ensimmäistä tuottivat sijaluvut 11–22. Seuraavan kerran hän kilpailee Kiinassa huhtikuun lopulla.

Avauspäivän jälkeen sijalla 15 ollut Roope Kakko koki perjantaina karvaan pettymyksen.

”Päivä oli monella tavalla surkea. Huonoa tuuriakin oli joukossa, ei vain peli auennut minun suuntaani. Trooppiset olosuhteet, helle ja kosteus asettivat kokemattomalle isot haasteet. Huonompaan tulokseen kuin tuo 75 tätä kenttää nyt vaan ei pysty pelaamaan”, Kakko ruoski itseään.

Hänen vaikeutensa käynnistyivät jo ensimmäisellä puoliskolla. Viiden reiän jaksoon tuli kaksi bogia ja tupla kentän helpoimpiin kuuluvalla reiällä 17.

'Kierroksen toisella puolella oli hyvin heikko olo, happi tuntui loppuvan. Sairaanhoitaja toi kierroksen jälkeen huoneeseen lääkkeitä. Diagnoosi on joko ruokamyrkytys tai auringonpistos. Toivon jälkimmäistä”, Kakko jatkoi raportointiaan.

Seuraavalla viikolla Kakko osallistuu Intian osakilpailuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?