Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheiluministeri: Rion kilpailukielto tappaisi Venäjän yleisurheilun

IAAF jatkaa Venäjän hyllytystä ainakin toukokuulle

Urheilu
 
Tobias Schwarz / Reuters
Irina Maratševa (vas.) juhli Helsingissä vuonna 2012 EM-pronssia, joka kirkastui myöhemmin hopeaksi, kun kisan voittanut Jelena Arzhakova jäi kiinni dopingista vuonna 2013.
Irina Maratševa (vas.) juhli Helsingissä vuonna 2012 EM-pronssia, joka kirkastui myöhemmin hopeaksi, kun kisan voittanut Jelena Arzhakova jäi kiinni dopingista vuonna 2013. Kuva: Tobias Schwarz / Reuters

Venäjän hyllytys kansainvälisestä yleisurheilusta jatkuu ainakin toukokuuhun.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF ilmoitti perjantaina, että se tarvitsee lisää aikaa selvittääkseen Venäjän antidopingtyön edistymistä.

Näin vasta aikaisintaan toukokuussa selviää, onko Venäjän yleisurheilijoilla pääsyä Rion olympialaisiin.

IAAF sulki marraskuussa Venäjän ulos kansainvälisestä yleisurheilusta, kun Maailman antidopingtoimiston Wadan raportti paljasti maassa olleen laajaa ja systemaattista dopingin käyttöä.

IAAF on vaatinut Venäjältä perusteellista antidopingtoiminnan uudistamista edellytyksenä toimintakiellon purkamiselle.

Toistaiseksi Venäjän toimet eivät ole vakuuttaneet IAAF:ää, vaikka maan yleisurheiluliitolle on valittu uusi puheenjohtaja ja antidopingorganisaation johto on vaihtunut. Tammikuussa Venäjän yleisurheilussa paljastui neljä uutta dopingtapausta.

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko kommentoi IAAF:n päätöstä ja oli sitä mieltä, että Venäjä on tehnyt tarpeeksi täyttääkseen IAAF:n asettamat ehdot.

”Jos Venäjän yleisurheilijat eivät pääse Rioon, se on tragedia yksittäisille urheilijoille, ei Venäjälle. Se tappaisi Venäjän yleisurheilun. Olemme valmiit tekemään mitä tahansa saadaksemme IAAF:n hyväksynnän, mutta ehdot ovat epäselvät”, Mutko sanoi Reutersin mukaan.

Norjalaisen Rune Andersenin johtama viiden henkilön ryhmä on seurannut Venäjän antidopingjärjestelmän uudistamista. Andersenin mukaan Venäjän yleisurheilussa on tapahtunut ”merkittävää edistystä”, mutta ei riittävästi.

”Meidän pitää vielä haastatella urheilijoita ja valmentajia, jotka on mainittu Wadan raportissa, ymmärtääksemme aikaisempien dopingtoimien mittakaavan ja luonteen”, Andersen sanoi Reutersin mukaan.

Perjantain kokouksessaan oman korruptioskandaalin pyörteissä olevan IAAF:n hallitus nimesi viisi maata, jotka ovat sen mielestä kriittisessä tilanteessa dopingtestauksessaan.

IAAF:n puheenjohtajan Sebastian Coen mukaan Etiopia ja Marokko tarvitsevat välittömästi tuhdin testausohjelman.

Kenia, Ukraina ja Valko-Venäjä joutuvat tarkkailuun. Näitä maita ei kuitenkaan olla sulkemassa pois olympialaisista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?