Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääpallofinaalissa petti jää – ylimääräinen tauko venyi yli neljään tuntiin

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Botnia odottaa Tuomas Määtältä tehoja finaalissa Akillesta vastaan.
Botnia odottaa Tuomas Määtältä tehoja finaalissa Akillesta vastaan. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Jääpallon SM-finaali helsinkiläisen Botnian ja Porvoon Akilleksen välillä pelataan Helsingin Oulunkylässä upeassa kevätsäässä. Hieman liiankin upeassa.

Normaalin 2x45 minuutin peliajan sijaan ottelun tuomaristo päätti pelata ottelun muodossa 3x30, jotta auringonpaisteessa pehmentynyt jää saataisiin kunnostettua ylimääräisellä tauolla. Kenttä on kokonaisuudessa pehmeä, mutta erityisesti kenttämerkintöjen kohdalla auringon lämpö on tehnyt tuhojaan.

Ottelun 28. minuutilla tuli ilmoitus kolmeen jaksoon siirtymisestä. Hetkeä aiemmin Petteri Lampinen oli siirtänyt Akilleksen 1–0-johtoon kulmalyönnin jälkitilanteesta.

Kun taukoa oli ehtinyt kulua kymmenen minuuttia, tuli tieto, että kentän hoitotoimia jatketaankin huomattavasti pidempään, ja tauko kestää tunnin. Hetkeä ennen sovittua jatkamisaikaa tuli kuitenkin ilmoitus, että ottelu jatkui vasta kello 18.30.

Auringosta ja bandysta on järjestäjien ilmoituksen mukaan nauttimassa 4 000 katsojaa. Vastaavaan on edellisen kerran päästy vuonna 1978, kun HIFK ja OLS kohtasivat finaalissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!