Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matti Heikkinen jaksoi hurjaa vauhtia maailmancupin loppuun asti: ”Oli äärimmäinen kestävyystesti”

Kauden kolmessa viimeisessä osakilpailussa tuli sijat 3-1-2.

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Lahden MM-esikisoissa Matti Heikkisellä ei ollut vaikeassa kelissä menestykseen vaddittavaa suksea, mutta Kanadassa sukset toimivat kiitettävästi.
Lahden MM-esikisoissa Matti Heikkisellä ei ollut vaikeassa kelissä menestykseen vaddittavaa suksea, mutta Kanadassa sukset toimivat kiitettävästi. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Matti Heikkinen jaksoi painaa huippuvauhtia viimeiseen maaliviivakurotukseen asti uran parhaaksi kiihtyneessä maailmancupissa.

Heikkinen nousi kolme sijaa kuudenneksi maailmancupin päätöskiertueella Kanadassa.

Canmoressa Kalliovuorilla hiihdetyn 15 km:n (p) taka-ajon osuusajoissa Heikkinen oli toiseksi nopein.

Kauden kolmessa viimeisessä osakilpailussa Heikkinen oli siis kolmas, voittaja ja toinen.

Kilpailu käytiin erittäin hitaalla ja raskaalla kelillä, sillä parhaat miehet tarpoivat sohjossa noin 47 minuuttia.

”Oli varmasti urani raskain 15 kilometriä olojen puolesta. Välillä tasaisellakin hiihdettiin vuorohiihtoa. Siinä mielessä oli äärimmäinen kestävyystesti tällaisen tourin ja kauden lopuksi. Ihan hyvä henkilökohtainen veto ja nousu”, Heikkinen sanoi Hiihtoliiton haastattelussa.

Alkumatkasta näytti siltä, että kiertueen voitosta tulee kolmen miehen kamppailu, mutta se vääntö lässähti jo ennen kuin viisi kilometriä oli täynnä.

Kolmannen peräkkäisen maailmancupin kokonaisvoiton varmistanut Norjan Martin Johnsrud Sundby karkasi pitkä räkä parrasta roikkuen helposti Venäjän Sergei Ustjugovilta ja maanmies Petter Northugilta.

Sundby hallitsi kautta alusta loppuun ja voitti myös Kanadaa perinteisemmän kahdeksan osakilpailun kiertueen, Tour de Skin.

Heikkinen oli takaa-ajossa 11 sekuntia hitaampi kuin Ranskan Maurice Manificat, joka nousi seitsemänneltä sijalta neljänneksi. Sundbyn Heikkinen päihitti peräti 39 sekunnilla.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Heikkinen päätyi 17:nneksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!