Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peetu Piiroinen lensi ”isosti ja kliinisti” MM-kultaan

Enni Rukajärvi hyppäsi Big airissa hopeaa World Snowboard Tourin (WST) MM-kisoissa.

Urheilu
 
MVPhotos
Peetu Piiroinen kärsi syksyllä ensin selkävaivoista, sitten repesi reiden lähentäjälihas. Sunnuntaina hän juhli MM-kultaa Kiinan Yabulissa lasketussa Big airin kisassa.
Peetu Piiroinen kärsi syksyllä ensin selkävaivoista, sitten repesi reiden lähentäjälihas. Sunnuntaina hän juhli MM-kultaa Kiinan Yabulissa lasketussa Big airin kisassa. Kuva: MVPhotos

Lumilautailu on viime vuosina noussut kamppailemaan Suomen talvilajien ykkösen asemasta, ja sunnuntaina Peetu Piiroinen ja Enni Rukajärvi kiillottivat kuvaa entisestään.

Piiroinen voitti kultaa World Snowboard Tourin (WST) MM-kisojen Big airissa Kiinan Yabulissa, ja Rukajärvi otti naisten sarjassa MM-hopeaa.

Suomalaispäivää täydensi Roope Tonteri, joka putosi viimeisellä kierroksella ykköspaikalta neljänneksi. Hopealle noussut Yhdysvaltojen Kyle Mack sai kuitenkin liikaa pisteitä viimeisestä hypystään, ja tuomarit ovat myöntäneet virheensä. Näin Tonteri voi vielä nousta MM-pronssille.

WST-kiertue ei kuulu Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n alaisuuteen, mutta lautailijat arvostavat menestystä WST:n kisoissa huomattavasti FIS:n kisoja korkeammalle.

”Pidän menestystä näissä kisoissa paljon isompana”, Piiroinen totesi HS:lle puhelimitse Kiinasta.

”Itse katson kisan arvoa sen mukaan, ketkä ovat mukana. FIS:n MM-kisoista puuttuu 85 prosenttia kovemmista laskijoista, mutta täällä lähes kaikki kovimmat ovat paikalla.”

Piiroinen, 28, on nauttinut suuren yleisön huomiota kunnolla edellisen kerran vuoden 2010 olympialaisissa Vancouverissa, kun hyvinkääläinen laski slopestylessa hopealle. Se mitali on edelleen laskijalle kirkkain.

”Kyllä olympialaiset on kaikkein kovin juttu. Kisat järjestetään neljän vuoden välein, ja tässä lajissa menestys on niin pienestä kiinni, että on vaikeaa saada minkä värinen mitali tahansa.”

MM-finaalissa jokainen laskija esitti kolme hyppyä, joista kahden parhaan pisteet laskettiin yhteen. Piiroisen valikoimaan kuuluivat caballerial 1 440 ja backside 1 440, eli kummassakin mies pyöri neljä kierrosta ilmassa.

”Aika hyvin meni temput, isosti ja kliinisti [puhtaasti]. Aina voi vetää paremmin, mutta tyytyväinen olen”, MM-kultamitalisti kommentoi.

”Siellä oli pari kovaa laskijaa, jotka eivät pysyneet parasta hyppyään pystyssä. Jos olisivat, niin ei olisi kultaa tullut. Mutta kuten sanoin, tässä lajissa homma on pienestä kiinni.”

Myös naisten puolella hopeaa ottanut Enni Rukajärvi arvosti MM-hopean korkealle, vaikka parannettavakin löytyi.

”Menee muiden mitalien viereen, mutta ei ihan olympiahopean viereen”, Rukajärvi totesi.

”Olosuhteisiin nähden meni ihan hyvin. Yritin toisella hypyllä vähän haastavampaa, mutta en onnistunut siinä ja helpotin viimeiseen yritykseen. Olisin ollut enemmän fiiliksissä, jos olisin onnistunut haastavammassa hypyssä.

Lumilautailijat korostavat usein vapaan laskemisen, uusien temppujen oppimisen ja laskuvideoiden kuvaamisen tärkeyttä. Rukajärvi myöntää suoraan, että kilpailumenestystä ei voi väheksyä.

”Pidän menestystä oman uran kannalta todella tärkeänä. Tämä mahdollistaa sen, että pystyy laskemaan ammatikseen, muuten pitäisi mennä muihin töihin.”

Tänään vuorossa on slopestylen semifinaalit. Piiroisen ja Rukajärven lisäksi finaalipaikkaa tavoittelevat Kalle Järvilehto ja Ella Suitiala.

”Pidän slopestylea ykköslajinani, toivotaan, että olen podiumilla sielläkin”, Piiroinen sanoo.

Jussi Nukari / Lehtikuva
”Hauskinta on laskeminen, vaikka kisoissa pärjääminenkin on kivaa”, Enni Rukajärvi sanoi.
”Hauskinta on laskeminen, vaikka kisoissa pärjääminenkin on kivaa”, Enni Rukajärvi sanoi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!