Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaisa Mäkäräinen on itselleen rehellinen stressaaja

Urheilu
 
Jussi-Pekka Reponen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien urheilutoimituksen toimittaja.

”Joskus jännittää vähän enemmän ja joskus vähemmän. Kyllä sen kanssa varmasti koko ajan kehittyy. Kyllä minä stressaan kaikesta muustakin. Tikustakin saan aikaan stressiä, kun sille päälle sattuu.”

Näin Kaisa Mäkäräinen sanoi hymyn kera vuonna 2010 Vancouverin olympialaisissa. Kisojen alla hän oli myöntänyt, että hänen paineensietokykynsä ei ole maailman parhaita.

Tällaisen tunnustaminen mediassa osoittaa huippu-urheilijalta poikkeuksellista rohkeutta sekä rehellisyyttä – erityisesti itseäänkin kohtaan.

Kokemuksen myötä Mäkäräinen on varmasti oppinut hallitsemaan paineitaan.

Joskus se on onnistunut huonommin mutta usein paremmin, muun muassa viiden MM-mitalin ja lukuisten maailmancupin voittojen arvoisesti.

Tavallisissa maailmancupin osakilpailuissa Mäkäräinen on kuitenkin onnistunut keskimäärin selvästi paremmin kuin MM- ja olympiakisoissa.

Epäilemättä hän stressaa enemmän arvokisoissa. Siellä paineensietokyky joutuu lujille, kun paikalla on esimerkiksi enemmän mediaa.

Valmentaja Jarmo Punkkisen mukaan paineitten ottaminen on Mäkäräiselle luontainen ja tyypillinen piirre.

Punkkisen mielestä Mäkäräisen pitäisi olla itsekkäämpi eikä ajatella niin, että hänen pitää onnistua ja edustaa omalla tasollaan Suomea.

Ei taatusti ole helppoa olla tv-yleisön suosimassa lajissa se urheilija, johon kohdistuvat kaikki mahdolliset odotukset.

MM-kisojen yhteislähdössä Mäkäräisen hallitsi paineensa mestarillisesti. Pronssin tuoma helpotus oli taatusti palkitseva tunne.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!