Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rafael Nadal sai tarpeekseen rajuista syytöksistä – aikoo haastaa entisen ranskalaisministerin oikeuteen

Ranskan entisen urheiluministerin mukaan Nadalin pitkän sairausloman syy ei ollut polvivamma, vaan dopingkäry.

Urheilu
 
MARCOS BRINDICCI / Reuters
Rafael Nadal ei ole antanut urallaan kertaakaan positiivista dopingnäytettä, mutta on siijtä huolimatta joidenkin mielestä jäänyt kiinni dopingista.
Rafael Nadal ei ole antanut urallaan kertaakaan positiivista dopingnäytettä, mutta on siijtä huolimatta joidenkin mielestä jäänyt kiinni dopingista. Kuva: MARCOS BRINDICCI / Reuters

Tenniksen maailmanlistan entinen ykköspelaaja, Espanjan Rafael Nadal aikoo haastaan Ranskan entisen urheiluministerin Roselyne Bachelotin oikeuteen.

Syynä on Bachelotin esittämät dopingsyytökset.

Bachelot väitti viime viikolla Ranskassa nähdyssä Le Grand 8-ohjelmassa, että Nadalin yli puoli vuotta kestäneen sairausloman syynä ei ollut vuonna 2012 loukkaantuminen, vaan dopingkäry.

Nadal kertoi kärsineensä hankalasta polvivaivasta.

”Tiedämme, että Nadalin seitsemän kuukautta sivussa pitänyt tunnettu vamma oli positiivinen dopingnäyte”, Bachelot sanoi.

Indiana Wellsin tennisturnaukseen Kaliforniassa parhaillaan osallistuva Nadal iski maanantaina takaisin, ja sanoi haastavansa Bachelotin puheistaan oikeuteen.

Nadal sanoi, että ei aio enää sietää panettelua.

”Olen katsonut väitteitä pari kertaa sormieni välistä, mutta en enää.”

”Aion haastaa tulevaisuudessa oikeuteen myös kaikki muut vastaavia syytöksiä esittävät, koska olen väsynyt niihin”, Nadal sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hän sanoi odottavansa Ranskan kaltaisen suuren ja hienon maan ministeriltä enemmän harkintaa.

Nadal ei ole koskaan antanut positiivista dopingnäytettä ja hän on kiistänyt tiukasti syyllistyneensä urallaan kiellettyjen aineiden käyttöön.

Monien ranskalaisten mielissä Nadal on ollut kuitenkin epäiltyjen kirjoissa vuodesta 2011 lähtien.

Entinen ranskalainen huippupelaaja Yannick Noah syytti Nadalia tuolloin dopingista. Tv-satiiri Spitting Imagen ranskalainen versio esitti Nadalin puolestaan kirjoittamassa nimikirjoituksia injektioneulalla.

Doping nousi tenniksessä otsikoihin viime viikolla, kun lajin valovoimaisimpiin pelaajiin kuuluva Maria Šarapova jäi kiinni urheilussa kielletyn sydänlääkkeen meldoniumin käytöstä.

Nadal vaati Šarapovalle tuoreeltaan tuntuvaa rangaistusta.

Nadal eteni Indiana Wellsin kolmannelle kierrokselle kukistettuaan maanantaina luxemburgilaisen Gilles Mullerin lukemin 6–2, 2–6, 6–4.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?