Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka kiskoo rekeä, jos Kaisa Mäkäräinen ei jatka uraansa?

Ampumahiihtoliitolla on käsissään kimurantti yhtälö löytää melko nopealla aikataululla Marko Laaksoselle seuraaja.

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kaisa Mäkäräinen on merkittävässä asemassa, kun Ampumahiihtoliitolle etsitään uutta puheenjohtajaa.
Kaisa Mäkäräinen on merkittävässä asemassa, kun Ampumahiihtoliitolle etsitään uutta puheenjohtajaa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kun viime viikolla hurjaa loppukauden hiihtokuntoaan esitellyt Matti Heikkinen voitti viisi vuotta sitten Oslon Holmenkollenilla 15 km:n (p) maailmanmestaruuden, hän tiesi hetkensä koittaneen.

Uusi status merkitsi myös sitä, että Heikkistä kuunneltiin nyt erilaisella korvalla.

Mestaruushaastatteluissa hän omasta aloitteestaan miltei saarnasi, että suomalaiseen hiihtoon tarvitaan viipymättä lisää resursseja, ja monia muitakin asioita pitää kaikilla tasoilla saada paremmalle tolalle.

Myöhemmin Heikkinen myönsi, että oli etukäteen päättänyt ottaa havaitsemiaan epäkohtia esille, jos menestystä tulee.

Sunnuntaina areena oli sama ja tilanne lähes vastaava, kun Kaisa Mäkäräisen puheissa MM-pronssin jälkeen oli havaittavissa pientä politikointia.

Hän viittasi Ampumahiihtoliiton resursseihin puhuessaan Ylen haastattelussa siitä, että ”valitettavasti” ennen päätöstä uran jatkamisesta pitää neuvotella ”vähän kaikkien kanssa”.

Ei ollut välttämättä sattumaa, että pari tuntia myöhemmin Mäkäräisen henkilökohtainen valmentaja Jarmo Punkkinen kritisoi liiton resursseja, niin ikään Ylen haastattelussa.

Mitali-ilon taustalla Mäkäräiselle oli varmasti takaisku, että Marko Laaksonen päätti luopua päävalmentajan tehtävästä. Kaksikon kemiat toimivat kaikesta päätellen hyvin. Liitolla on käsissään kimurantti yhtälö löytää melko nopealla aikataululla Laaksoselle seuraaja.

Jokaiselle potentiaaliselle ehdokkaalle avainkysymys lienee, jatkaako Mäkäräinen uraansa. Jos ei jatka, Suomen ampumahiihdosta poistuu huippu-urheilu lähes kokonaan. Kuka sellaista rekeä suostuisi kiskomaan?

Toisaalta ennen jatkopäätöstään Mäkäräinen haluaa varmasti sanoa sanansa siihen, kuka kelpaa uudeksi päävalmentajaksi.

Ihan vastaava tilanne oli takavuosina, kun Tanja Poutiainen oli käytännössä yksin Suomen naisten alppihiihtomaajoukkue. Kyllä silloin Poutiaisen mielipide painoi valmentajavalinnoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!