Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusia käryjä luvassa: Satoja Pekingin ja Lontoon kisojen dopingnäytteitä tutkitaan uudelleen

KOK ja Wada haluavat saada dopinghuijarit kiinni jo ennen Rion kisoja.

Urheilu
 

Kansainvälinen olympiakomitea KOK ja Maailman antidopingtoimisto Wada tutkivat uudelleen satoja Pekingin vuoden 2008 ja Lontoon vuoden 2012 olympialaisissa annettuja dopingnäytteitä.

KOK:n mukaan näytteiden analysointi on jo käynnissä. Tulokset julkistetaan hyvissä ajoin ennen elokuussa käytäviä Rio de Janeiron olympialaisia.

”Yritämme intohimoisesti suojella Rion olympialaisiin osallistuvia puhtaita urheilijoita”, KOK:n lääketieteellinen johtaja Richard Budgett sanoi tiedotteessa.

Testit ovat kohdistettu tiettyihin lajeihin ja tiettyjen maiden urheilijoihin. Erityisesti Wada ja KOK käyvät läpi dopingnäytteitä sellaisilta urheilijoilta, jotka pyrkivät myös Rion kisoihin.

”Tavoitteena on estää Lontoossa ja Pekingissä huijanneiden, mutta ilman rangaistusta jääneiden urheilijoiden kilpaileminen Riossa. Tuolloin meillä ei ollut käytössä yhtä edistyksellisiä metodeja kuin meillä on nyt”, Budgett sanoi.

”Paras tapa toimia on napata huijarit kiinni jo ennen Rion kisoja.”

KOK:n ja Wadan syynissä on todennäköisesti ainakin Venäjän ja Kenian yleisurheilijat.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF hyllytti Venäjän yleisurheilijat toistaiseksi kansainvälisestä kilpailutoiminnasta, kun Wadan raportti paljasti maassa olleen laajaa ja systemaattista dopingin käyttöä. IAAF pohtii seuraavan kerran toukokuussa, pääseekö Venäjä pois kilpailukiellosta.

IAAF nimesi viime viikolla pitämässään kokouksessa Venäjän lisäksi viisi muuta maata, jotka ovat sen mielestä kriittisessä tilassa dopingtestauksessaan.

IAAF:n puheenjohtajan Sebastian Coen mukaan Etiopia ja Marokko tarvitsevat välittömästi tuhdin testausohjelman. Kenia, Ukraina ja Valko-Venäjä joutuvat tarkkailuun.

Näitä maita ei kuitenkaan olla sulkemassa pois olympialaisista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?