Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifa tunnusti laajan korruption järjestössään ja vaatii korvauksia syytetyiltä

Urheilu
 
HANNAH MCKAY / REUTERS
Fifan uusi puheenjohtaja Gianni Infantino 5. maaliskuuta 2016.
Fifan uusi puheenjohtaja Gianni Infantino 5. maaliskuuta 2016. Kuva: HANNAH MCKAY / REUTERS

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa vaatii kymmenien miljoonien eurojen vahingonkorvauksia ”halpamaisilta” toimitsijoiltaan, joita syytetään Yhdysvalloissa lahjuksista.

Fifa tuli näin tunnustaneeksi kerralla laajan korruption järjestössään vain kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Gianni Infantino korvasi Sepp Blatterin järjestön puheenjohtajana. Fifa on jättänyt vahingonkorvauskanteen New Yorkin syyttäjäviranomaisille.

Fifa on pyytänyt Yhdysvaltojen viranomaisia tutkimaan Fifan entisen varapuheenjohtajan Jeffrey Webbin varoja. Fifan mukaan Caymansaaria edustanut Fifan toimitsija on elänyt Yhdysvalloissa yltäkylläistä elämää, jota on mahdollisesti rahoitettu lahjuksilla.

Fifa esitti myös täsmällisen syytöksen siitä, että Etelä-Afrikka maksoi 9 miljoonan euron lahjuksen äänistä tukeakseen kisahakemustaan vuodelle 2010.

Järjestö myönsi laajalle levinneen mädännäisyyden viime vuosikymmeninä, kun se syytti järjestönsä toimijoita korruptiosta.

”Syytetyt ovat vetäneet Fifan lokaan korruptoimalla turnauksia, otteluita, sponsoreita vaatimalla lahjuksia ja tekemällä salaisia sopimuksia”, Fifa kertoi korvauskanteessa.

Fifa väittää, että sen johtokunnan jäsenet, kuten Trinidad ja Tobagon Jack Warner ja Yhdysvaltojen Charles Blazer ”myivät äänensä moneen kertaan”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?