Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maamme-laulun soittamisesta kulunut kolme vuotta

Kimi Räikkönen voi ohittaa voittojen määrässä Mika Häkkisen ja Valtteri Bottas hakee ensimmäistä voittoaan.

Urheilu
 
Mark Thompson / Getty Images
Kimi Räikkönen lähtee parantamaan tulostaan viime vuoteen verrattuna. Hän uskoo vahvasti mahdollisuuksiinsa.
Kimi Räikkönen lähtee parantamaan tulostaan viime vuoteen verrattuna. Hän uskoo vahvasti mahdollisuuksiinsa. Kuva: Mark Thompson / Getty Images

Melbourne

Torstaina on päivälleen kolme vuotta siitä, kun Maamme-laulu kajahti viimeksi gp-kisan jälkeen. Silloin Kimi Räikkönen voitti Lotuksella Australian MM-avauksen.

Kolme vuotta ja yhteensä 56 kisaa ilman suomalaisvoittoa on toiseksi pisin tauko sen jälkeen, kun Mika Häkkisestä tuli F1-historian toinen suomalaisvoittaja Jerezissä 1997.

Räikkösen Belgian täysosuman 2009 ja tuon Australian voiton 2013 välissä ajettiin 63 gp-starttia ilman Maamme-laulun soittamista palkintopallilla.

Uuden kauden aattona menestysodotukset ovat aina korkeimmillaan. Ajaakseen kärjessä kuljettaja tarvitsee voittaja-auton, eikä sellaista luksusta ainakaan etukäteen ole sen paremmin Räikkösen kuin Valtteri Bottaksenkaan käytössä.

Räikkönen jakaa yhteensä 20 ykkössijallaan voittoisimman suomalaiskuskin tittelin yhdessä Mika Häkkisen kanssa. Yksi lisää ja Ferrarin suomalaiskuski ohittaisi Häkkisen.

”Oma tavoitteeni kuskina ja tallin jäsenenä on parantaa tuloksiamme viime vuodesta. Teemme työmme niin hyvin kuin osaamme. Katsotaan, mihin se riittää, kun olemme lähtöruudussa”, Räikkönen sanoo.

36-vuotias Räikkönen pääsee kauteen viime vuoden tiimillä. Kaikki on hiottu toimimaan paremmin.

”Kunhan vältämme viime vuoden virheet, en epäile hetkeäkään, etteikö vauhtini riittäisi yhä voittamiseen. Jos sitä epäilisin, en olisi enää täällä, vaan tekisin jotain ihan muuta”, Räikkönen toteaa.

Bottas lähtee neljänteen kisakauteensa Williamsilla. Hänestä odotetaan kuumeisesti historian viidettä suomalaisvoittajaa.

”Tärkeintä on tietysti saada enemmän pisteitä ja palkintoja kuin viime kaudella, mutta kyllä minä haluan voittaakin”, Bottas toteaa.

”Totta kai tämä on näytönpaikka. Täytyy yrittää pitää ajamalla itsensä esillä. Kilpailu paikoista vain kovenee, ja se on ihan hyvä. Tavoitteeni ovat korkealla”, hän sanoo.

Clive Mason / Getty Images
Valtteri Bottas haluaa voittaa. Hän sanoo, ettei pelkää koviakaan tavoitteita.
Valtteri Bottas haluaa voittaa. Hän sanoo, ettei pelkää koviakaan tavoitteita.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?