Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Andreas Mitter on mäkijoukkueen uusi päävalmentaja: ”Hän ei ole yksin ratkaisu Suomen mäkihypyn ongelmiin”

Itävaltalainen Mitter oli koko ajan Hiihtoliiton ykkösehdokas

Urheilu
 
Horst Nilgen
Andreas Mitteristä odotetaan uudistajaa Suomen mäkihyppyyn.
Andreas Mitteristä odotetaan uudistajaa Suomen mäkihyppyyn. Kuva: Horst Nilgen
Kuka?

Andreas Mitter

 Syntynyt 28.11.1981

 Naimisissa

 Valmennustutkinto Innsbruckin yliopistosta

 Itävallan B-maajoukkueen päävalmentaja 2012–16

 C-maajoukkueen valmentaja, Stamsin urheilulukio 2011–2012, nuorten MM-joukkueen päävalmentaja

 B-maajoukkueen apuvalmentaja 2009–2011, aluevalmentaja Innsbruck

 Veli Christian toimii Norjan miesten alppihiihtomaajoukkueen päävalmentajana, isä Wolfgang oli vuoden 1999 Ramsaun MM-kisoissa järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

Kaikkien aikojen alhossa rämpivä Suomen mäkihyppy saa uuden päävalmentajan lajin yhdestä mahtimaasta.

Uusi vetäjä on itävaltalainen Andreas Mitter, jonka huolella valmistellun valinnan Hiihtoliiton johtokunta siunasi keskiviikkona.

Valmennuksesta yliopistotutkinnon suorittanut Mitter, 34, valmensi viimeksi Itävallan B-maajoukkuetta. Sopimus on kaksivuotinen, jossa on lisäksi yhden vuoden optio.

Mäkihypyn ja yhdistetyn johtoryhmän puheenjohtaja Lauri Kettunen näkee Mitterissä mäkihypyn lajikulttuurin uudistajan sekä erittäin pätevän valmentajan.

”Maajoukkueelle on nyt saatu ulkomainen päävalmentaja, jonka uskon pystyvän ammattimaisella ja modernilla tavalla johtamaan urheilijoiden ja valmentajien joukkoa. Hänen kanssaan käyty keskustelu tavoitteistamme ja toimintakulttuuristamme vakuuttivat. Hänellä on eteenpäin menemisen ja kehittymisen vahva tahtotila”, Kettunen sanoi tiedotteessa.

Neuvotteluja vetäneen Kettusen mukaan Mitter oli koko prosessin ajan ykkösehdokas.

Päinvastoin kuin julkisuudessa on kerrottu, Itävallan meritoitunut entinen päävalmentaja Alexander Pointner ei ollut Kettusen mukaan missään vaiheessa ehdolla tehtävään.

”Me kyllä keskustelimme hänen kanssaan Lahden MM-esikisoissa, mutta ei siitä, tuleeko hän päävalmentajaksi. Keskustelimme yleisesti Suomen mäkihypyn tilanteesta. Meitä kiinnosti hänen näkemyksensä”, Kettunen sanoi keskiviikkona HS:lle.

Kettusen mielestä Mitter on rauhallinen, hillitty, määrätietoinen ja persoonaltaan positiivinen valmentaja, jonka sopeutuu hyvin suomalaiseen kulttuuriin.

”Hän ei ole yksin mikään ratkaisu Suomen mäkihypyn ongelmiin, vaan yksi pala laajemmassa palapelissä. Ei ole ketään yhtä henkilöä, joka voisi yksin pelastaa Suomen mäkihypyn.”

Ennen ehdokkaitten kartoitusta Kettusen johdolla tehtiin talven aikana perusteellinen kartoitus nykytilanteesta.

”Lähdimme hakemaan henkilöä, joka tuntee valmennuksen lisäksi hyvin myös varustepuolen. Olemme saaneet jopa ulkomailta sellaista palautetta, että suomalaisten varusteet eivät ole olleet kilpailukykyisiä.”

Sopivia ehdokkaita kartoitti Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski, joka on OK:ssa myös mäkihypyn lajivastaava ja toimi takavuosina Suomen lisäksi Itävallan ja Norjan päävalmentajana.

Kojonkosken suosituksen mukaan valmentajaa lähdettiin hakemaan vahvan laji- ja valmennuskulttuurin maasta Itävallasta.

Lisäksi valintaa valmistelleessa ryhmässä olivat mukana Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala ja mäkihypyn johtoryhmän jäsen Mikko Virmavirta.

”Mitter tuo mukanaan uusia ja luovia ratkaisuja toimia rajallisten resurssien kanssa. Hänellä on Keski-Euroopassa hyvät verkostot, ja uskomme mäkijoukkueemme toiminnan paranevan tiukasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta”, sanoi Kulmala, joka vastasi neuvotteluissa talous- ja resurssi asioista.

Kettusen mukaan suomalaisessa mäkihypyssä siirrytään Mitterin myötä askel kohti päävalmentajavetoista harjoittelua.

”Tämä ei tarkoita sitä, että päävalmentaja pomottaa porukkaa”, Kettunen painotti.

Tulevien viikkojen aikana mäkijoukkueelle kootaan valmennus- ja huoltotiimiä. Mitter saapuu Suomeen töihin huhtikuun puolivälissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!