Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FIA kiristi kuljettajien ohjeistuskieltoa – koodatut viestit erikoistarkkailussa

Urheilu
 
Mark Thompson / Reuters
Kimi Räikkönen ei tunnetusti liikoja kommunikoi.
Kimi Räikkönen ei tunnetusti liikoja kommunikoi. Kuva: Mark Thompson / Reuters

Melbourne. Kansainvälinen autoliitto FIA kiristi torstaina entisestään tallien kommunikointimahdollisuuksia kuljettajien kanssa varikkomuurilta autoon.

Radioyhteyden lisäksi ohjeiden antaminen kuljettajille kielletään nyt myös varikkotaulujen kautta. Muun muassa Mercedes harjoitteli Barcelonan talvitesteissä viestien välittämistä näyttötaulun kautta varikkomuurilta.

Sääntömääräystä tarkennettiin merkittävästi lisää vain viikko alustavan ilmoituksen jälkeen. Parhaillaan Australian GP-varikolla selvitellään sitten, miten säännöt lopulta tulkitaan.

Talleille lähetetyssä kirjelmässä FIA sanoo valvovansa ankarasti uusien sääntöjen noudattamista. Erityistarkkailussa ovat muun muassa koodatut viestit. Kommunikointikielto on voimassa aina auton lähtiessä varikolta.

Periaatteessa FIA hyväksyy vain sen, että talli voi varoittaa kuljettajaa ainoastaan vakavista ongelmista, jolloin esimerkiksi jokin komponentti tai systeemi on hajoamassa.

Käytännössä kuljettajille voidaan kertoa vain heidän omat kierrosaikansa ja sektoritietonsa. Varikkopysähdyksestä informoidaan vain sillä kierroksella, kun kuljettajan pitäisi tehdä stoppinsa.

Aiemmista ohjeista kiellettyjä ovat nyt muun muassa liikenteestä tiedottaminen aika-ajossa sopivan välin löytämiseksi, rengasvaihtoehdot seuraavalla pysähdyksellä, renkailla ajettu kierrosmäärä kisassa, muiden kuljettajien käyttämät rengastiedot, arviot muiden kuljettajien kisataktiikasta, turva-auton todennäköisyydet, etusiiven säätötiedot seuraavalla varikkkokäynnillä, rataolojen arviot, jäljellä oleva kierrosmäärä.

Hyväksyttävistä ohjeistuksista julkaistaan oma erillinen listansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!