Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Afrikka kiistää maksaneensa lahjuksia MM-kisoista: ”Ei vehkeilyä”

Urheilu
 
Siphiwe Sibeko / Reuters
Etelä-Afrikan urheiluministeri Fikike Mbalula.
Etelä-Afrikan urheiluministeri Fikike Mbalula. Kuva: Siphiwe Sibeko / Reuters

Etelä-Afrikan urheiluministeri Fikile Mbalula kiisti torstaina väitteet, että maa olisi maksanut lahjuksia saadakseen järjestettäväksi vuoden 2010 jalkapallon MM-kilpailut.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa esitti keskiviikkona syytöksen, että Etelä-Afrikka maksoi 9 miljoonan euron lahjuksen äänistä tukeakseen kisahakemustaan vuodelle 2010.

”Etelä-Afrikka ei maksanut lahjuksia tai vehkeillyt saadakseen laittomasti oikeudet vuoden 2010 MM-lopputurnauksen järjestämiseksi”, Mbalula sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan toimittajille Kapkaupungissa torstaina.

Fifan syytös Etelä-Afrikkaa kohtaan liittyy laajoihin korruptiotutkimuksiin. Fifa vaatii kymmenien miljoonien eurojen vahingonkorvauksia ”halpamaisilta” toimitsijoiltaan, joita syytetään Yhdysvalloissa lahjuksista.

Fifa on pyytänyt Yhdysvaltojen viranomaisia tutkimaan entisen varapuheenjohtajan Jeffrey Webbin varoja. Fifan mukaan Caymansaaria edustanut Fifan toimitsija on elänyt Yhdysvalloissa yltäkylläistä elämää, jota on mahdollisesti rahoitettu lahjuksilla.

Fifa väittää, että sen johtokunnan jäsenet, kuten Trinidad ja Tobagon Jack Warner ja Yhdysvaltojen Charles Blazer ”myivät äänensä moneen kertaan”.

Järjestön

HANNAH MCKAY / Reuters
Gianni Infantinon johtama Fifa yrittää puhdistaa mainettaan.
Gianni Infantinon johtama Fifa yrittää puhdistaa mainettaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?