Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sveitsin Lara Gut voitti maailmancupin supersuurpujottelun kristallipallon

Urheilu
 
ARND WIEGMANN / REUTERS
Lara Gut sai supersuurpujottelun maailmancupin kokonaiskilpailun voittajalle kuuluvan kristallipallon St. Moritzissa.
Lara Gut sai supersuurpujottelun maailmancupin kokonaiskilpailun voittajalle kuuluvan kristallipallon St. Moritzissa. Kuva: ARND WIEGMANN / REUTERS

Sveitsin Lara Gut tarvitsi torstaina St. Moritzin kotirinteillään top-6-sijoituksen voittaakseen naisten supersuurpujottelun maailmancupin kokonaiskilpailun. Ennen viimeistä kilpailua kokonaiskilpailun voittajan kristallipallossa oli vielä kiinni Yhdysvaltojen Lindsey Vonn, jonka kausi loppui ennen aikojaan polvivamman takia.

Alppihiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voiton jo aiemmin voittanut Gut varmisti supersuurpujottelun maailmancupin mestaruuden sijoittumalla toiseksi kauden viimeisessä supersuurpujottelukilpailussa. Kilpailun voitti Liechtensteinin Tina Weirather, jolle voitto oli toinen supersuurpujottelussa tällä kaudella. Itävallan Cornelia Huetter sijoittui kolmanneksi.

Toisen sijan jälkeen Gutilla, 24, oli supersuurpujottelun maailmancupin pisteitä 481, Weiratherilla 436 ja Vonnilla 420.

”Viime kerralla kaikki puhuivat vain kokonaiskilpailun voitosta, mutta halusin vältellä sitä keskustelua, koska halusin vain laskea lujaa kilpailuissa”, Gut kertoi Eurosportin haastattelussa.

”Vasta nyt olen tyytyväinen”, Gut lisäsi.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Gutilla on 1462 pistettä ja Vonnilla 1235, kun kaudesta on jäljellä vain kaksi kilpailua, pujottelu ja suurpujottelu, joista voi saada parhaimmillaan 200 pistettä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!