Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hurja hiihto pohjusti Kaisa Mäkäräisen kauden kolmannen voiton: ”Ei se tuntunut niin lennokkaalta”

Yksi sakko ei haitannut, kun hiihtovauhti oli ylivoimaista.

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Siperian pakkasessa Kaisa Mäkäräinen oli paljon paremmassa vireessä kuin MM-kisojen normaalimatkalla (kuva).
Siperian pakkasessa Kaisa Mäkäräinen oli paljon paremmassa vireessä kuin MM-kisojen normaalimatkalla (kuva). Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Viimeisen puolen kilometrin rynnistys toi Kaisa Mäkäräiselle kauden kolmannen voiton ampumahiihdon maailmancupissa.

Sunnuntaina yhteislähdössä MM-pronssia saanut Mäkäräinen oli torstaina yhdellä sakollakin nopein 7,5 km:n pikakilpailussa Venäjän Hanti-Mansijskissa. Näin hän starttaa kärjessä lauantain takaa-ajoon.

”Hyvä kisa, johon pystyin lähtemään aika rennolla mielellä. Alkuviikosta oli väsymystä ilmassa MM-kisojen, matkustamisen ja aikaeron takia. Valmistautuminen oli silti ok”, Mäkäräinen sanoi puhelimitse HS:lle.

Maailmancupin kokonaiskilpailua johtava tšekki Gabriela Soukalova oli vielä 400 metriä ennen maalia 2,2 sekuntia Mäkäräisen edellä, mutta hävisi 3,1 sekuntia.

Kolmanneksi sijoittui Norjan Marte Olsbu, joka oli 700 metriä ennen maalia tasoissa Mäkäräisen kanssa.

Olsbu ylsi ensimmäisen kerran urallaan mc-tasolla kolmen parhaan joukkoon.

Sekä Soukalova että Olsbu ampuivat puhtaasti. Mäkäräisen sakko tuli pystyammunnassa. Ladulla hän oli ylivoimaisesti nopein. Toiseksi nopein, Soukalova, hävisi hiihtoajassa 20 sekuntia.

”Se ainoa ohilaukaus oli iso virhe. Ase heilahti selvästi. Yllättävän isot erot tuli hiihtovauhdissa. Ei se oma hiihto tuntunut niin lennokkaalta, mutta minulla oli hyvä suksi. Huollon mukaan siellä näkyi monella tavalla toimivia suksia.”

Mäkäräinen oli tyytyväinen, että ennen lauantain takaa-ajoa on välipäivä.

”Kauden rasitukset tuntuvat jo kropassa. Täytyy vain lähteä tekemään omaa kisaa. Viimeinen ampumapaikka yleensä ratkaisee. Kisan aikana voi tulla isoja nousuja ja laskuja.”

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Mäkäräinen jatkaa neljäntenä, kun kaksi osakilpailua on jäljellä.

Koko urallaan Mäkäräinen on nyt voittanut 18 mc-osakilpailua. Voitoista kuusi on tullut pikakilpailussa, kahdeksan takaa-ajossa (joka on aina sidoksissa pikakilpailuun), kaksi yhteislähdöstä ja kaksi normaalimatkalta.

Tämä oli 60. sijoitus kolmen parhaan joukkoon ja tämän kauden kahdeksas.

Neljänneksi sijoittui Ranskan vasta 19-vuotias Justine Braisaz ja osoitti, että Oslon MM-kisojen menestyneimmällä maalla on myös jälkikasvua, päinvastoin kuin Suomella.

MM-kisoissa joka matkalla mitalin saanut Ranskan Marie Dorin Habert ei ollut tällä kertaa iskussa. Yhdellä sakolla ja tavallista vaisummalla hiihdolla hän jäi kymmenenneksi.

Vielä enemmän epäonnistui MM-kisojen toiseksi menestynein nainen, Saksan Laura Dahlmeier, joka jäi kolmen sakon rasittamana 36:nneksi.

Tuloksia:

Naisten maailmancupin kauden 24/26 kilpailu:

Pikakilpailu: 1) Kaisa Mäkäräinen Suomi 20.42,3, (0+1 ohilaukausta), 2) Gabriela Soukalova Tshekki jäljessä 3,1 sekuntia, (0) 3) Marte Olsbu Norja –4,8, (0), 4) Justine Braisaz Ranska –24,2 (0), 5) Dorothea Wierer Italia –27,8 (0), 6) Franziska Preuss Saksa 32,2 (1), 7) Olena Pidhrushna Ukraina –33,9 (0), 8) Anais Bescodn Ranska –37,0 (1), 9) Nadezhda Skardino Valko-Venäjä –41,6 (0), 10) Marie Dorin Habert Ranska –44,6 (1),...61) Auli Kiskola Suomi –2.34,5 (0+1).

Maailmancupin pistetilanne: 1) Soukalova 1093, 2) Dorin Habert 1001, 3) Wierer 929, 4) Mäkäräinen 845, 5) Franziska Hildebrand Saksa 765, 6) Laura Dahlmeier Saksa 761,...60) Mari Laukkanen Suomi 77,...93) Sanna Markkanen Suomi 6.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!