Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sateinen perjantai sopii suomalaisille F1-kuskeille

Urheilu
 
Thaier Al-Sudani / Reuters
Kimi Räikkönen Abu Dhabissa marraskuussa 2015.
Kimi Räikkönen Abu Dhabissa marraskuussa 2015. Kuva: Thaier Al-Sudani / Reuters

Melbourne

Vielä torstaina jatkunut helleaalto väistyy Melbournen yltä, ja perjantaille F1-kauden ensimmäisiin vapaisiin harjoituksiin on luvassa rankkaa sadetta ja ukkosta.

Tämän hetken ennusteen mukaan sadetta on luvassa vielä myös lauantaiaamuksi, mutta sen jälkeen tulee pouta. Kovin kuumaa ei kuitenkaan ole luvassa aika-ajoon kuten ei kisaankaan, joten tallien valtaosin valitsema superpehmeä rengas kestää varmasti pitkätkin kisavedot.

Australian Grand Prix avaa perinteisesti uuden kauden, eikä saderintama vainoa kisaviikonloppua ensimmäistä kertaa.

Miten paljon kostea keli sitten pilaa uusien autojen ensimmäiset tärkeät kisakokeilut Albert Parkin puistoradalla?

”Sama tilanne on koettu usein ennenkin. Ei siinä mitään erikoista ole”, Ferrarin Kimi Räikkönen evästää Helsingin Sanomia.

Räikkönen ajoi viime vuoden Ferrarilla Pirellin kutsutestin kokeilurenkailla sadekelissä Le Castellet’in radalla tammikuussa. Silloin viime kauden tapaan Kimi valitti autonsa olleen aika pahasti eksyksissä niiillä renkailla.

Entä mitä hän odottaa perjantaiaamulta, jos silloinkin sataa ja uusi auto on ainakin kuivalla radalla osoittautunut jo olevansa paljon viime vuotta parempi?

”On eri auto, erilaiset renkaat ja eri kelit. Luultavasti tunnotkin niistä ovat erilaiset. Vaikea sanoa oikeastaan mitään ennen kuin olemme ajaneet”, Räikkönen linjaili.

Sadekeli ei ole Williamsin vahvuus

Myös viime vuoden Williamsin autolle sadekeli oli viime vuonna myrkkyä.

Valtteri Bottas vaikuttaakin olevan tyytyväinen, jos ennusteen mukaan perjantaina sataa.

”Jos sataa, ajamme tällä autolla ensi kertaa märällä radalla. Missään nimessä harjoitus ei mene hukkaan, kun meille tarjoutuu tilaisuus testata tämä auto sadekelillä. Sitä emme vielä Barcelonassa pystyneet tekemään.”

”Eihän sadekeli tosiaankaan ole ollut meidän vahvuutemme. On ihan mielenkiintoista nähdä, miten tämä auto sopeutuu siihen keliin. Kyllä me tänä viikonloppuna ehdimme sitten ajaa ihan tarpeeksi kuivallakin radalla”, Bottas pohtii.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!