Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK on tasainen joukkue, joka voi luottaa maalivahtiinsa

IFK tavoittelee vasta kolmatta mestaruutta 30 vuoteen. Jahti alkaa runkosarjan voittajana.

Urheilu
 
Jussi Nukari / lehtikuva
Kärppien Mika Pyörälä yritti yllättää Ville Husson maaliskuun alun ottelussa. HIFK voitti 3–1.
Kärppien Mika Pyörälä yritti yllättää Ville Husson maaliskuun alun ottelussa. HIFK voitti 3–1. Kuva: Jussi Nukari / lehtikuva

Helsingin IFK:ta voi olla aika vaikea sanoa Liigan kestomenestyjäksi. Sitä nimikettä ei oikein saa kahdella mestaruudella 30 vuodessa. Silti jokaisena vuonna IFK kuuluu sarjan rikkaimpiin, puhutuimpiin ja kiinnostavimpiin joukkueisiin. Jos ei muuta, maakunnissa riittää aina intoa ilkkua IFK:lle.

Kuluva kevät voi tuoda odotetun lisäkappaleen IFK:n menestystilastoon.

Runkosarjan voitto antaa mahdollisuuksia silottaa tietä, mutta parkkivaloilla ei mestaruuteen mennä.

Runkosarjavoitto takaa, ettei IFK kohtaa kovimpia haastajiaan Tapparaa tai Kärppiä ennen kuin mahdollisissa loppuotteluissa.

IFK:n edellinen mestaruus 2011 oli nuoren Mikael Granlundin, kokeneen Ville Peltosen, seuraikoni Kimmo Kuhdan ja puolustaja Toni Söderholmin käsialaa. Maalintekijä Juha-Pekka Haataja ja voimahyökkääjä Lennart Petrell täydensivät nelikkoa.

HS käy nyky-IFK:n läpi pelipaikoittain.

Maalivahdit

IFK:n maalivahtikaksikko on nuori. Ville Husso, 21, ja Kevin Lankinen, 20, voivat olla uransa alkutaipaleella, mutta myös kyllin kokeneita kohtaamaan tämän kevään haasteet.

Ei siitä varmaan haittaa ole, että Husso lähtee pudotuspeleihin veskaritilaston kärjestä. Itseluottamusta se ainakin ruokkii sopivasti.

Husson ottama askel kohti ammattilaisuutta näkyy tasaisuutena ilta illan jälkeen.

Puolustus

Vuoden 1998 IFK:n mestarijoukkueen puolustus oli sellaista timanttia, ettei siihen enää nykyliigassa päästä. Peräti kuusi pelaajaa oli joko pelannut NHL:ssä tai lähti sinne.

Olisi kohtuutonta verrata nykyistä alakertaa tuohon, mutta laatua riittää. IFK:lla on kokoa, liikkuvuutta, asennetta, taitoa ja tarvittava määrä kovuutta.

Joonas Järvinen ja Tommi Taimi täydentävät ykkösviisikon.

Järvinen on vahva MM-kisaehdokas, eikä se ole Taimiltakaan poissa laskuista. Ranskalainen Yohann Auvitu jaksaa luistella. Matt Generous ja Keith Aulie tuovat kiloja ja senttejä. Lauri Taipalus on hyvä yleispuolustaja, kunhan vähän karsii virheitä pois.

Hyökkäys

Tämän kauden joukkue näyttää profiililtaan täysin erilaiselta kuin viiden vuoden takainen mestarijoukkue. Suuret nimet ja valtakunnan puhutuimmat pelaajat puuttuvat ellei keskushyökkääjä Teemu Ramstedtia lasketa heihin. Paitsi, että Ramstedt on taitava pelaaja, hallitsee hän suvereenisti sosiaalisen median.

Jotain erityistä tässä IFK:n hyökkäyksessä on, ja se on tasaisuus.

IFK pelaa neljällä ketjulla, jossa jokaisessa riittää ratkaisijoita. Ykkönen Tomas Zaborsky –Ramstedt– Joonas Rask kuuluu Liigan eliittiin. Joukkueen leveys ei jää tähän.

Jos Juuso Puustinen pelaa nelosessa, on hän erinomainen ratkaisija sillä paikalla. Päävalmentaja Antti Törmänen nostaa Puustisen usein ylivoimaan.

Mika Partasen laukaus ja maalintekotaito voivat nousta esille play offsissa. Hänellä on siitä kokemusta. Kyllä kapteeni Arttu Luttisenkin ratkaisutaidoille tulee käyttöä.

Valmennus

Päävalmentaja Antti Törmänen oli se herra, joka vei IFK:n runkosarjavoittajaksi.

Vielä viime kaudella Törmänen ei saanut IFK:ta pelaamaan tasaisesti, mutta tänä talvena se onnistui.

Törmänen on Suomen mestari Jokereissa pelaajana ja Sveitsin mestari Bernissä valmentajana. Valmennusuransa alkutaipaleella hän voitti Mestiksen mestaruuden Vaasan Sportissa.

Liigan Play off -ottelut Nelonen Pro ja Ruutu klo 18 alkaen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!