Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS ennustaa, mitkä joukkueet etenevät jääkiekkoliigan välieriin

Liigan puolivälierien ensimmäiset ottelut pelataan perjantai-iltana. HS arvioi otteluparit ja kertoo pelaajat, joilta play off -peleissä odotetaan eniten.

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
IFK:n Teemu Ramstedt oli paha pideltävä Kärppien puolustukselle maaliskuun alun liigakamppailussa.
IFK:n Teemu Ramstedt oli paha pideltävä Kärppien puolustukselle maaliskuun alun liigakamppailussa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
HIFK–Pelicans

Asetelma: Runkosarjan voittaja HIFK lähtee sarjaan selvänä ennakkosuosikkina. Vastakkain on tilastojen perusteella Liigan paras hyökkäys ja sarjan kehnoin puolustus. Pelicans päästi runkosarjassa eniten (171) maaleja, kun HIFK teki eniten (186) osumia.

Pelicansin kärkiyksilöt kalpenevat HIFK:n ykkösvitjan tutkaparille Teemu Ramstedtille ja Tomas Zaborskylle. Lahtelaisten hyökkäys kaipaisi lisää tulivoimaa. Runkosarjassa lahtelaisten paras maalintekijä oli puolustaja Juha Leimu, joka viimeisteli 16 osumaa.

Sääntöjen rajamailla pelaava Pelicans pyrkii varmasti horjuttamaan vastustajaansa kovilla otteilla. Jos peli ei kulje, Pelicans saattaa syyllistyä pieniin ylilyönteihin. HIFK:n suurin haaste ottelusarjassa on pärjätä fyysisessä pelissä. Muilla osa-alueilla HIFK on lahtelaisia parempi.

Arvio: HIFK välieriin voitoin 4–1.

Kärpät–TPS

Asetelma: Kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruutta tavoitteleva Kärpät on tänäkin keväänä vahvoilla. Leijonien tuleva päävalmentaja Lauri Marjamäki on luonut joukkueelleen toimivan kiekollisen pelitavan, jolla Kärpät hallitsee otteluita. Joukkue on sarjan eliittiä myös erikoistilanteissa.

Päävalmentaja Ari-Pekka Selin toi syksyllä TPS:ään ryhtiliikkeen, mutta joukkueen pelaaminen on kauden aikana ailahdellut. Joukkue nojaa vahvasti konkaripelaajiinsa Tomi Kallioon, Eric Perriniin ja Henrik Tallinderiin.

Myös Kärpiltä löytyy menestyneitä konkareita, kuten Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä. Heidän lisäkseen joukkuetta johtavat läpimurtokautta pelaavat nuoret Markus Nutivaara, Miro Aaltonen ja Sebastian Aho.

TPS ottaa konkariensa johdolla voiton tai kaksi, mutta Kärpät jyrää laajemman pelaajamateriaalinsa turvin jatkoon.

Arvio: Kärpät välieriin voitoin 4–2.

Tappara–Lukko

Asetelma: Joukkueet kohtaavat neljäntenä peräkkäisenä vuonna pudotuspeleissä. Tappara voitti kolme edellistä ottelusarjaa. Tapparan monipuolisempi pelitapa takaa joukkueelle etulyöntiaseman myös tänä vuonna. Lukon mahdollisuus on erikoistilanteissa, joukkue oli runkosarjassa Liigan paras sekä yli- että alivoimalla.

Molemmilta joukkueilta löytyy hyökkäyksestä tulivoimaa. Tapparalla on riveissään pistepörssin voittanut Kristian Kuusela, joka muodostaa vaarallisen tutkaparin Jani Lajusen kanssa. Superlahjakkuus Patrik Laine tuo kakkosketjuun maalintekopotentiaalia.

Lukon Ville Vahalahti ja Aaron Gagnon olivat viime kaudella Liigan vaarallisimpia ylivoimapelaajia ja sama on jatkunut tällä kaudella. Siniviivalle Lukko kaipaa loukkaantuneena olleen puolustajan Janne Niskalan toipumista pelikuntoon.

Arvio: Tappara välieriin voitoin 4–3.

JYP–SaiPa

Asetelma: Kaksi vuotta sitten joukkueiden välinen puolivälieräsarja päättyi seitsemässä ottelussa SaiPan voittoon. Asetelmat ovat tälläkin kertaa tasaiset. Molemmat joukkueet pelaavat suoraviivaista kiekkoa, joskin hyökkäyssuuntaan SaiPa on hieman rohkeampi. Maalinteko on ajoittain tuottanut JYPille tuskaa.

SaiPalla on meneillään päävalmentaja Pekka Tirkkosen projektin viimeinen kausi. Tirkkonen on kehittänyt SaiPasta joukkueen, joka taistelee joka vuosi mitaleista. Tällä kaudella Tirkkonen on saanut valmennettavakseen entistä laadukkaamman pelaajaryhmän.

SaiPan tähtenä tuikkii runkosarjan maalikuningas Chad Rau, jota sentteri David McIntyre ruokkii mallikkaasti. JYPin täytyy keksiä keino SaiPan tehokaksikon pimentämiseksi, mikäli joukkue mielii jatkoon.

Arvio: SaiPa välieriin voitoin 4–3.

Juha Tamminen
Pelicans pelaa Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen opein.
Pelicans pelaa Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen opein.
Ari Nakari
Chad Rau voitti runkosarjan maalipörssin 28 osumallaan.
Chad Rau voitti runkosarjan maalipörssin 28 osumallaan.
Mikko Stig
Tomi Kallio on TPS:n kapteeni ja myös paras pistemies.
Tomi Kallio on TPS:n kapteeni ja myös paras pistemies.
Mikko Stig / LEHTIKUVA
Patrik Laineen otteita pudotuspeleissä seurataan tarkasti.
Patrik Laineen otteita pudotuspeleissä seurataan tarkasti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!