Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaisa Mäkäräinen pohjusti hurjalla hiihdolla kauden kolmannen mc-voittonsa

”Ei se hiihto tuntunut niin lennokkaalta, mutta minulla oli hyvä suksi”

Urheilu
 
Aleksei Filippov / Sputnik
Kaisa Mäkäräinen on voittanut Hanti-Mansisjkissa myös takaa-ajon maailmanmestaruuden vuonna 2011.
Kaisa Mäkäräinen on voittanut Hanti-Mansisjkissa myös takaa-ajon maailmanmestaruuden vuonna 2011. Kuva: Aleksei Filippov / Sputnik

Kaisa Mäkäräinen yllättyi rajusta hiihtovauhdistaan, jolla hän pohjusti torstaina kauden kolmannen voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa.

Mäkäräinen oli yhdellä sakollakin nopein 7,5 km:n pikakilpailussa Venäjän Hanti-Mansijskissa.

”Se ainoa ohilaukaus oli iso virhe. Ase heilahti selvästi. Yllättävän isot erot tuli hiihtovauhdissa. Ei se oma hiihto tuntunut niin lennokkaalta, mutta minulla oli hyvä suksi. Huollon mukaan siellä näkyi monella tavalla toimivia suksia”, Mäkäräinen sanoi puhelimitse HS:lle.

Maailmancupin kokonaiskilpailua johtava tšekki Gabriela Soukalova oli vielä 400 metriä ennen maalia 2,2 sekuntia Mäkäräisen edellä, mutta hävisi 3,1 sekuntia.

Kolmanneksi sijoittui Norjan Marte Olsbu, joka oli 700 metriä ennen maalia tasoissa Mäkäräisen kanssa.

Sekä Soukalova että Olsbu ampuivat puhtaasti. Mäkäräisen sakko tuli pystyammunnassa. Ladulla hän oli ylivoimaisesti nopein. Soukalova oli toiseksi nopein, mutta hävisi hiihtoajassa 20 sekuntia.

”Hyvä kisa, johon pystyin lähtemään aika rennolla mielellä. Alkuviikosta oli väsymystä ilmassa MM-kisojen, matkustamisen ja aikaeron takia. Valmistautuminen oli silti ok”, Mäkäräinen sanoi.

Lauantain takaa-ajoon Mäkäräinen starttaa kärjessä. Hän oli tyytyväinen, että edessä on välipäivä.

”Kauden rasitukset tuntuvat jo kropassa. Viimeinen ampumapaikka yleensä ratkaisee. Kisan aikana voi tulla isoja nousuja ja laskuja.”

Koko urallaan Mäkäräinen on nyt voittanut 18 mc-osakilpailua. Voitoista kuusi on tullut pikakilpailussa, kahdeksan takaa-ajossa (joka on aina sidoksissa pikakilpailuun), kaksi yhteislähdöstä ja kaksi normaalimatkalta.

Tämä oli 60. sijoitus kolmen parhaan joukkoon ja tämän kauden kahdeksas.

Neljänneksi sijoittui Ranskan vasta 19-vuotias Justine Braisaz ja osoitti, että Oslon MM-kisojen menestyneimmällä maalla on myös jälkikasvua – päinvastoin kuin Suomella.

MM-kisoissa joka matkalla mitalin saanut Ranskan Marie Dorin Habert ei ollut tällä kertaa iskussa. Yhdellä sakolla ja tavallista vaisummalla hiihdolla hän jäi kymmenenneksi.

Vielä enemmän epäonnistui MM-kisojen toiseksi menestynein nainen, Saksan Laura Dahlmeier, joka jäi kolmen sakon rasittamana 36:nneksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!