Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Edis Tatli tähyilee jo kohti MM-ottelua: ”Uskon, että iskuissa on nyt hyvin voimaa”

Tatli ja Eva Wahlström puolustavat titteleitään illalla kotiyleisön edessä.

Urheilu
 
Tatli ja Wahlström valmistautuvat titteliotteluihinsa
Tatli ja Wahlström valmistautuvat titteliotteluihinsa
Nyrkkeilyn Euroopan mestari Edis Tatli ja maailmanmestari Eva Wahlström puolustavat perjantai-iltana vöitään Espoossa. EBU-liiton kevyen sarjan mestari Tatli puolustaa titteliään italialaista Massimiliano Ballisaita vastaan. WBC-liiton ylemmän hyöhensarjan mestarin Wahlströmin vastustaja on Dahianna Santana Dominikaanisesta tasavallasta. Toimittaja: Riku Teiskonlahti. Kuvaus: Kaisa Rautaheimo. Leikkaus: Esa Syväkuru.
Fakta

Espoon ottelut

 Titteliotteluiden lisäksi otellaan kuusi esiottelua. Esiotteluissa mukana on esimerkiksi olkapääleikkauksen jälkeen kehään palaava Niklas Räsänen.

 Torstain punnituksessa Edis Tatli painoi 61,0 kiloa ja vastustaja Massimiliano Ballisai 60,9 kiloa. Tatli arvioi ottelupainonsa olevan noin 66 kiloa. Eva Wahlströmin paino punnituksessa oli 58,7 kiloa ja Dahiana Santanan 58,2 kiloa.

 Wahlström ja Tatli ovat valmistautuneet myöhäisillan otteluihin harjoittelemalla jo pidemmän aikaa iltakahdeksalta alkaen.

Nyrkkeilyn Euroopan mestari Edis Tatli ja maailmanmestari Eva Wahlström pyrkivät perjantai-iltana säilyttämään vyönsä itsellään.

EBU-liiton kevyen sarjan mestari Tatli puolustaa titteliään italialaista Massimiliano Ballisaita vastaan. WBC-liiton ylemmän hyöhensarjan mestarin Wahlströmin vastustaja on Dahiana Santana Dominikaanisesta tasavallasta.

Tatlilla välkkyy silmissä jo MM-ottelun mahdollisuus. Se vaatii onnistumisen Espoossa.

”Jokainen ottelu on tärkeä nyt, kun olen tällä tasolla. Tästä ottelusta voi aueta MM-ottelu, sillä olen hyvissä asemissa listalla. Voisin päästä ottelemaan maailmanmestaruudesta tämän vuoden puolella”, Tatli tiivistää.

Ballisai, 31, pääsi haastamaan Tatlin, kun englantilainen Kevin Mitchell lopetti. Italialainen on voittanut ammattilaisena 20 ottelua ja hävinnyt kaksi.

”Ballisai vaikuttaa isokokoiselta ja vahvalta. Mitä olen hänen otteluitaan katsonut, hänellä on hyvä paketti ja hän lyö vartaloiskuja”, Tatli kertoi.

Tatli sanoo pyrkivänsä lyömään ottelussa kovia koukkuja.

”Alussa ajattelin pitää häntä vähän kauempana. Kun saan satutettua kaveria, voin mennä lähemmäs”, Tatli sanoo.

Tatli on ottelussa suosikki, mutta nopean tyrmäyksen varaan hän ei laske mitään.

”Olen aina lähtenyt siitä, että ottelu kestää täydet 12 erää. Uskon, että iskuissa on nyt hyvin voimaa. Ennenkin on ollut, mutta en ole saanut sitä hyödynnettyä, koska olen hätiköinyt otteluissa. En ole antanut iskujen painon laskeutua kunnolla”, Tatli arvioi.

Wahlströmin ottelua Santanaa vastaan on povattu ennen iltaa titteliotteluista tasaisemmaksi. Wahlström odottaa sekä fyysisesti että henkisesti kovaa ottelua teknisesti taitavien nyrkkeilijöiden välillä.

Wahlströmin, 35, uran on arveltu olevan katkolla, etenkin mikäli ottelusta tulee tappio. Wahlström itse kiistää miettineensä lopettamista. Sen sijaan painoluokka voi vaihtua.

”Olen ollut tässä painoluokassa vähän heikompi kuin normaalisti. Joudun tosissani pudottamaan painoa tähän luokkaan. Jos tulee sellainen olo, voi olla että joutuu vaihtamaan tämän jälkeen”, Wahlström sanoo.

Otteluun nyrkkeilijä valmistautuu kotonaan. Iltapäivällä ohjelmassa on lyhyt harjoitus.

”Olen kotona niin pitkään kuin pystyn. Pidän siitä, että arki ei muutu. Maajoukkueaikana olen matkustanut todella paljon ja tottunut hotellielämään, mutta nyt kun ei tarvitse niin olen kotona ja teen ihan tavallisia asioita. Pesen tiskit, jos tarvitsee ja niin edelleen”, Wahlström sanoo.

Nyrkkeilymaailman puheenaihe viime aikoina on ollut se, että ammattilaisnyrkkeilijöille avautuisi mahdollisuus osallistua olympialaisiin.

Wahlström ja Tatli eivät mahdollisuudesta ole kiinnostuneita, ainakaan vielä Riossa.

”Olen jättänyt amatöörinyrkkeilyn taa ja olen henkeen ja vereen ammattinyrkkeilijä. Mutta hienoa, että amatöörinyrkkeily ja ammattinyrkkeily voivat tehdä yhteistyötä. Se on tähän asti ollut mahdotonta ja kiellettyä.”

”Kaikki jotka läpäisevät karsinnat, minun puolestani sinne vaan”, Wahlström sanoo.

”Koko focus on tässä matsissa ja MM-matsissa. Jos olisin halunnut päästä olympialaisiin, olisin jäänyt amatööriksi. Mutta totta kai on hyvä juttu, että pääsee. Ei ikinä tiedä, mitä tapahtuu. Mutta ei ainakaan vielä Rioon”, Tatli sanoo.

MTV Katsomo televisioi ottelut alkaen kello 19.

Kaisa Rautaheimo / HS
Edis Tatli puolustaa tänään EM-titteliään.
Edis Tatli puolustaa tänään EM-titteliään.
Kaisa Rautaheimo / HS
Eva Wahlström valmistautuu otteluunsa pysyttelemällä kotioloissa mahdollisimman pitkään.
Eva Wahlström valmistautuu otteluunsa pysyttelemällä kotioloissa mahdollisimman pitkään.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!