Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ferrarin kehitystyöstä vankkaa näyttöä – loppukaudesta vähemmän pelivaraa

Urheilu
 
Mark Thompson
Kimi Räikkönen toivoo Ferrarin kehitystyön näkyvän heti kauden alusta alkaen.
Kimi Räikkönen toivoo Ferrarin kehitystyön näkyvän heti kauden alusta alkaen. Kuva: Mark Thompson

Melbourne. Ferrarin rankka kehitystyö talven aikana käy ilmi myös sen voimayksikköön heti kauden alussa käytetyistä kehityspoleteista.

Varmaa onkin, että SF16-H -auto aloittaa kauden erittäin vahvalla moottorilla.

Sovituista 32 kehitysalueesta Ferrari on käyttänyt 23 jo ennen Australian avauskisaa. Maranellon miehistöllä on näin jäljellä enää yhdeksän polettia.

Kukin kuljettaja saa kauden aikana käyttää viittä moottoria. Uusia poletteja voi tuoda aina vain käyttämättömään voimayksikköön.

Kattojärjestö FIA:n julkaiseman listan mukaan mestaritalli Mercedes on käyttänyt 19, Honda 18 ja Renault vain seitsemän polettiaan. Näin Mercedeksellä on jäljellä 13, Hondalla 14 ja Renaultilla peräti 25 kehitysastetta.

Mercedeksen ja Ferrarin polettiero tässä vaiheessa selittyy sillä, että moottoriin on tuotu ne poletit, jotka tehtaalla ovat osoittaneet luotettavuutensa. Mercedeksellä on näin hihassaan vielä paljon lisää, kunhan tuota luotettavuutta löydetään lisää.

Renault on jättänyt rutkasti kehitysvaraa loppuihin neljään moottoriversioonsa. Riskinä siinä on, että kun joka kerta uusia poletteja käytetään melkoinen määrä, yhdenkin osoittautuminen epäluotettavaksi aiheuttaa tuntuvan takaiskun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!