Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rosbergistä ohjeistuskiellon ensimmäinen uhri: ”Mitään ei ollut tehtävissä”

Urheilu
 
BRANDON MALONE / Reuters
Valtteri Bottas kurvaili vain muutaman kierroksen Melbournessa perjantaina.
Valtteri Bottas kurvaili vain muutaman kierroksen Melbournessa perjantaina. Kuva: BRANDON MALONE / Reuters

Melbourne. Nico Rosbergistä tuli kuljettajien uuden ohjeistuskiellon ensimmäinen uhri Australian Grand Prix -harjoituksissa perjantaina.

Iltapäivän sateessa Mercedeksen varikolla pystyttiin kyllä näkemään, että Albert Parkin rata on entistä kosteampi, mutta kun radiokielto estää entisenlaajuisen kommunikoinnin kuljettajalle, insinöörit eivät pystyneet varoittamaan Rosbergiä.

”Meidän puoleltamme mitään ei ollut tehtävissä, vaikka pystyimme näkemään rataolojen vaikeutumisen”, Mercedeksen kilpajohtaja Toto Wolff harmitteli.

”Kiihdytin liikaa, ja osuin kaiteeseen”, Rosberg kuittasi tapahtuneen.

”Tietysti kilpakuljettaja haluaa aina osoittaa nopeuttaan. Nyt se johti tähän tilanteeseen. Minun kannaltani hyväksi oli, ettei rata kuivunut loppujaksolla, joten en menettänyt liikaa.”

Mercedes vaurioitui osumasta, ja lopulta takaisin varikolle linkuttanut Rosberg määrättiin pysäyttämään auto radan varteen.

”Määräys tuli FIA:lta. Pyörä oli löystynyt osumasta, ja oli vaarana, että jotain irtoaa”, Rosberg taustoitti.

Kaiken kaikkiaan sateisenakin päivänä Rosberg vakuuttui taas kerran autonsa toimimisesta.

”Tunne autossa oli mukava. Tietysti rata on erilainen kuin Barcelonassa.”

Aika-ajoon Rosberg lähtee vahvana suosikkina napsittuaan viime kauden kuusi viimeistä paalua vyölleen.

”Aika-ajosta tulee uudella formaatilla jännittävä kokemus, ja aivan erityisesti odotan pääsyä superpehmeille renkaille. Liikaan itsevarmuuteen meillä ei kuitenkaan ole varaa tässä vaiheessa. Siitä tulee varmasti erilainen aika-ajo”, Rosberg latautui.

Valtteri Bottaksen harjoituspäivä jäi vain kuuteen varovaiseen kierrokseen sateisella kauden avauskisassa Melbournessa Albert Parkin Grand Prix -radalla.

”Tiimi päätti, ettemme aja sateella. Meillä on uusia osia, mutta kun niille ei juuri ole varaosia, oli parempi olla ottamatta turhia riskejä”, Bottas selvitti.

Tietysti Bottas oli innoissaan odottanut ensimmäistä harjoituspäivää uudella autolla.

”Onhan se turhauttavaa, kun ei ajeta, mutta nythän se oli sama juttu kaikille. Toivomme todella olevamme taas autossa, ja tekemässä sitä, mistä pidämme, mutta nyt niin ei vain tapahtunut. Näissä oloissa ei olisi ollut juuri opittavaa viikonloppua varten.”

Entä mikä on nyt suunnitelmana?

”Lauantaina on kolmas harjoitus hyvin tärkeä. Toivottavasti pääsemme kuivalle radalle. Täytyy varmistaa, että pystymme maksimoimaan kaiken, ja opimme niin paljon autosta ja uusista systeemeistä kuin suinkin mahdollista.”

”Kun ajokierrokset jäivät vähiin, meidän on priorisoitava lauantain tekemiset, ja laadittava paras suunnitelma viimeiseen harjoitukseen. Se on tärkeää, sillä toistaiseksi ei ole tietoa, miten tämä auto toimii pienellä bensiinimäärällä, emmekä ole tarkastaneet rengaskulutusta raskaalla kuormalla.”

Kuka ottaa sitten paalun?

”Toivottavasti minä, mutta Mercedes näyttää hyvin vahvalta. Tämän päivän perusteella ei voi sanoa mitään, ja kaikki on pelkkää spekulointia”, Bottas tuumaili.

Kimi Räikkönen oli hetken tuloslistan kärjessä iltapäivällä, kun olosuhteisiin nähden hyvän kierroksen.

Mediaringissä suomalaiskuskia pyydettiin kuvailemaan autoaan ja sen suorituskykyä.

”Käyttämämme auto oli täsmälleen samalla mallilla kuin viime testissäkin. Ei ollut uusia osia, joten meillä oli ennestään jo hyvin tietoa siitä. Yllätyksiä ei tullut, mutta eihän tämä nyt ihanteellista ajamista ollut olosuhteiden vuoksi”, Räikkönen kuittasi.

”Ajoin tätä autoa ensi kertaa sadekelin renkailla, joten se oli uutta.”

”Todella harmi, että sade hidasti niin paljon ohjelmaamme. Teimme muutaman vedon repimättä täysillä. Katsojien kannalta ikävintä oli, ettei radalla nähty paljon kierroksia. Mutta ei sille mitään voi, kun olot olivat, mitä olivat.”

Ferrarin leirissä katse on napata Mercedes kiinni.

”Lauantaina tiedämme enemmän suorituskyvystämme Mercedekseen verrattuna. Siinä taistossa on myös muita talleja. Jälleen kerran keli varmaan näyttelee silloinkin isoa roolia”, Räikkönen ennusteli.

Uuteen aika-ajoformaattiin tutustuminen jäi lauantaille.

”Uusi systeemi siellä on, ja toivoin, että olisimme saaneet vähän kierroksia kuivalla radalle saadaksemme perussäädöt autoon. Nyt jäi jäljelle enää kolmas harjoitus. Aika-ajoformaatti on uusi, mutta en odota siitä mitään erityistä. Katsotaan, miten se menee, kun monelle tiimille voi tulla siellä vaikeuksia. Toivottavasti me saamme kaiken kohdalleen.”

Uusi radio-ohjeistuksen kieltosääntö ei aiheuttanut Räikköselle pulmia ainakaan perjantaina.

”Kaikki meni nyt ihan hyvin. Erilaista on, jos ilmenee pulmia. En usko, että se muodostuisi ongelmaksi, vaikka onhan siinä mahdollisuus pikkuvikoihin ja virheiden tekemiseen. Ihannemaailmassa mikään ei muutu, mutta pienikin pulma voi siinä kasvaa isoksi”, Räikkönen summaili.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?