Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paluuajatukset eivät jätä David Beckhamia rauhaan – ”Katson maajoukkueen peliä ja ajattelen: minä pystyn tuohon”

Urheilu
 
Alex Morton / Reuters
David Beckham pelasi Unicefin hyväntekeväisyysottelussa viime marraskuussa Manchester Unitedin kotikentällä Old Traffordilla.
David Beckham pelasi Unicefin hyväntekeväisyysottelussa viime marraskuussa Manchester Unitedin kotikentällä Old Traffordilla. Kuva: Alex Morton / Reuters

Jalkapallouransa vuonna 2013 päättänyt David Beckham on pärjännyt mukavasti eläköitymisensä jälkeenkin, mutta miehen veri vetää edelleen viheriölle.

Hän ansaitsi ensimmäisenä vuotena poissa pelikentiltä noin 66 miljoonaa euroa, eli enemmän kuin yhdelläkään kaudella peliuransa aikana. Paluuajatus ei kuitenkaan tunnu katoavan miehen mielestä, vaikka ikää on jo 40 vuotta.

”Kaipaan jalkapalloa joka päivä”, hän sanoo GQ-lehden haastattelussa.

”En tiedä, onko kyseessä urheilija sisälläni, vai intohimo peliä kohti. Minusta tuntuu aina, että pystyisin palaamaan pelikentille.”

Beckham nousi huipulle Manchester Unitedissa, jossa hän voitti kuusi Valioliigan mestaruutta ja kerran Mestarien liigan. Maajoukkueessa hän pelasi 115 ottelua ja teki 17 maalia.

”Katson maajoukkueen peliä ja ajattelen: minä pystyn tuohon.”

Häikäisevästä oikean jalan potkusta tunnetun keskikenttämiehen ajatukset eivät vaikuta olevan muuttumassa.

”Uskon, että ajattelen vielä 50- tai 60-vuotiaana maajoukkuepelejä katsellessani pystyväni samaan.”

Beckham kertoo, että vaikein vaihe tuli reilut puoli vuotta Paris Saint-Germainissa pelatun uran viimeisen virallisen ottelun jälkeen.

”Tiesin aina, että lopettamisesta tulee vaikeaa riippumatta siitä, miten asiaan valmistautuisin. Vikein vaihe ei tullut heti, mutta minulla oli kolmen viikon jakso, joka oli melkoista taistelua.”

”Voisin ehkä pelata vielä yhden kauden Yhdysvalloissa. Jos asuisin edelleen Los Angelesissa, harkitsisin todennäköisesti vakavasti paluuta vielä yhdeksi vuodeksi. Mutta asumme Lontoossa, ja lapset ovat onnellisia koulussa...”

Beckham sanoo, että täyteen ahdetuilla stadioneilla intohimoisten kannattajien edessä pelaamiseen sijaan hän saa nykyään tyydytystä elämän pienistä asioista.

”Kuten kävelystä lumisen Manhattanin kaduilla Brooklynin [vanhin poika] kanssa tai Frozen-elokuvan katsomisesta Harperin [tytär] kanssa sadannen kerran.”

John Sibley / Reuters
Beckam oli katsomassa poikansa Brooklynin kanssa Mestarien liigan ottelua Paris Saint-Germain–Chelsea 9. maaliskuuta Pariisissa.
Beckam oli katsomassa poikansa Brooklynin kanssa Mestarien liigan ottelua Paris Saint-Germain–Chelsea 9. maaliskuuta Pariisissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?