Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennätyshyppy lämmitti Larinnon mieltä: ”Huikea fiilis jäi”

Robert Kranjec voitti Planican lentomäen kisan. Ville Larinto karsiutui toiselta hyppykierrokselta.

Urheilu
 
Martti Kainulainen
Ville Larinto hyppäsi karsinnassa lentomäkikisan pituusennätyksensä 211,5 metriä. Kuva helmikuulta.
Ville Larinto hyppäsi karsinnassa lentomäkikisan pituusennätyksensä 211,5 metriä. Kuva helmikuulta. Kuva: Martti Kainulainen

Perjantaina hypätty Planican HS225 metrin lentomäkikilpailu ei tarjonnut suomalaismenestystä. Ville Larinto hyppäsi kilpailun ensimmäisellä kierroksella 195 metriin, ja pisteet riittivät 39. sijaan. Suomalaishyppääjä karsiutui toiselta hyppykierrokselta.

Larinto esitteli päivän parastaan karsinnassa, jossa hän leijaili lentomäkikisan pituusennätyksensä 211,5 metriä.

”Karsinnassa tuli hyvä siivu ja oma henkilökohtainen ennätys. Huikea fiilis jäi siitä. Kisassa olisi pitänyt malttaa paremmin kummulla, niin olisi lentänyt pidemmälle”, Larinto pohti tiedotteessa.

”Harmittaa, että jäi toinen kierros välistä. Olisi totta kai halunnut vaikealle kaudelle mahdollisimman hyvän lopun. Mutta personal best anyways”, Larinto veisteli.

Kilpailun voitti Slovenian Robert Kranjec 224,5 ja 236 metriä kantaneilla hypyillään. Osakilpailuvoitto oli Kranjecille kauden toinen ja uran seitsemäs. Norjan Johann Andre Forfang kipusi kolmannelle korokkeelle.

Kranjecin maanmies Peter Prevc oli kisan toinen. Prevc nousi kuudennelta sijalta toiseksi hypättyään ensimmäisellä kierroksella 218 metriä ja toisella puolestaan huimat 242 metriä.

Lauri Asikainen ja Jarkko Määttä eivät selviytyneet Planican perjantaisesta karsinnasta itse kilpailuun. Asikainen hyppäsi karsintakierroksella 172,5 metriä ja Määttä 153 metriä.

Planicassa hypätään vielä lauantaina HS225-joukkuemäki sekä sunnuntainen päätöskisa kiertueen 30:n parhaan urheilijan kesken. Tämä tarkoittaa siis sitä, että suomalaishyppääjien osalta maailmancup-kausi lyötiin pakettiin perjantaina.

”Vaikka kausi oli vaikea, niin usko itseen on todella kova. Ajatukset ovat jo ensi kaudessa ja kotikisoissa”, Larinto viittasi noin vuoden kuluttua Lahdessa järjestettäviin MM-kilpailuihin.

”Maailmancupin kausi on nyt ohi, mutta treenaaminen jatkuu silti. Lahden MM-kisat tulevat yllättävän nopeasti, eikä tässä ole yhtään päivää hukattavaksi. Pieni huili kauden jälkeen ja sitten mennään taas täysillä kohti ensi talvea”, 14 pisteellään kokonaiskisassa perjantain jälkeen 60:tta sijaa miehittävä Larinto sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!