Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poutalan MM-pronssi on nyt lähellä – Venäläisen pikaluistelijan Meldonium-kärylle vahvistus

Kansainvälinen luisteluliitto ISU on vahvistanut kolmen venäläisen pikaluistelijan dopingkäryt.

Urheilu
 
Vegard Wivestad Grott / NTB
Pavel Kulizhnikov otti kultaa 500 metrillä matkakohtaisissa MM-kisoissa tämän vuoden helmikuussa.
Pavel Kulizhnikov otti kultaa 500 metrillä matkakohtaisissa MM-kisoissa tämän vuoden helmikuussa. Kuva: Vegard Wivestad Grott / NTB

Kansainvälinen luisteluliitto ISU on vahvistanut kolmen venäläisen pikaluistelijan dopingkäryt. Kaikki ovat jääneet kiinni alkuvuoden kohuaineesta meldoniumista.

Joukossa on viisinkertainen maailmanmestari Pavel Kulizhnikov, joka otti kultaa 500 metrillä matkakohtaisissa MM-kisoissa helmikuussa.

Samassa kilpailussa Mika Poutala hävisi MM-pronssin kuudella tuhannesosalla, joten Kulizhnikovin, 21, hylkääminen nostaisi Poutalan pronssille. ISU ei kuitenkaan vielä tiedottanut luistelijoiden rangaistusten yksityiskohdista.

Myös kaukalopikaluistelun, eli short trackin olympiakultamitalisti Semion Elistratov ja Euroopan mestari Ekaterina Konstantinova antoivat positiiviset näytteet.

Venäjän luisteluliiton puheenjohtaja Alexei Kravtsov ei kuitenkaan pitänyt B-näytteiden tuloksia merkittävinä.

”Tämä ei muuta mitään meidän osaltamme. Olemme edelleen luottavaisia, että urheilijamme ovat syyttömiä, ja aiomme puolustaa heitä.

Kulizhnikoville käry on jo toinen, joten häntä uhkaa elinikäinen kilpailukielto.

Meldonium lisättiin kiellettyjen aineiden listalle tämän vuoden alussa, ja siitä on jäänyt kiinni jo yli sata urheilijaa. Heistä kuuluisimmat ovat uinnin nelinkertainen maailmanmestari Julia Jefimova ja tennistähti Maria Šarapova.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!