Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wolff myöntää F1:n nolanneen itsensä

Urheilu
 
JASON REED / REUTERS
Mercedeksen Lewis Hamilton (vas.) johti tallikaveriaan Nico Rosbergia Melbournen aika-ajoissa.
Mercedeksen Lewis Hamilton (vas.) johti tallikaveriaan Nico Rosbergia Melbournen aika-ajoissa. Kuva: JASON REED / REUTERS

Melbourne

Mestaritalli Mercedeksen päällikkö Toto Wolff ei peitellyt lauantai-iltana pahaa mieltään uuden aika-ajoformaatin täydellisestä epäonnistumisesta.

”On noloa, että sääntöjä muutettiin tavalla, jolla niitä ei olisi pitänyt muuttaa. Uskottavuus on urheilulle tärkeää, ja tällä tavalla sitä menetetään. Ei kukaan halua vahingoittaa aika-ajoa, ja tarkoitus oli lisätä jännitystä, kun pudotetaan yksi kuljettaja aina 90 sekunnin välein. Siinä oli mahdollisuus onnistua tai mennä harhaan, ja me menimme harhaan.”

”Monet haluavat pitää urheilun puritaanisena, eikä mitään muuteta. Jalkapallo on hyvä esimerkki. Eihän siinä ole tullut 20 vuoteen muuta uutta kuin partavaahtoviiva vapaapotkuihin.”

”Aika-ajosta tuli paljon monimutkaisempaa kuin miltä se näytti yksinkertaisen suunnitelman mukaan. Kun asia selvisi insinööreille, olimme jo liian pitkällä prosessissa tämän formaatin esittelemisessä.”

”Tämä aika-ajoformaatti oli täyttä roskaa. Meidän on istuttava alas keskustelemaan muutoksesta mahdollisimman pian. Tavoitteen pitää olla saada aika-ajo uusituksi jo seuraavaan kisaan Bahrainiin.”

”Kaikki tekevät parhaansa parantaakseen lajimme näyttävyyttä, mutta me saimme sen näyttämään nyt huonommalta. Mitä voimme tehdä, on tuoda vanha systeemi takaisin”, Wolff patisti.

Mercedes sai historiansa 34. eturivin. Lewis Hamilton otti kolmannen perättäisen paalunsa Australiassa.

Hamiltonin oma aika-ajosuoritus oli huikaiseva. Hän teki täydellisen kierroksen, joka olisi tuonut paalun millä tahansa systeemillä.

Edellisen kerran Hamilton starttasi paalulta viime vuonna Monzassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!