Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittney Reese ponnisti superloikan pituudessa: 722

Asafa Powell ei voittanut vieläkään hallikultaa 60 metrillä

Urheilu
 
LUCY NICHOLSON
Brittney Reese
Brittney Reese Kuva: LUCY NICHOLSON

Brittney Reese osoitti rautaista hermojen hallintaa MM-hallien naisten pituushypyssä. Yhdysvaltalainen ponnisti superloikan 722 senttiä viimeisellä hypyllään Portlandin MM-kisoissa.

Hän otti lauantain vastaisena yönä kolmannen perättäisen mestaruutensa hallissa. Yksikään toinen nainen ei ole aiemmin pystynyt samaan.

Reesen tulos on kauden kärkitulos maailmassa. Sitä paremmin hallissa ovat koskaan hypänneet Reese itse (723), venäläinen Galina Tsistjakova (730) ja saksalainen Heike Dreschler, jolla on hallussaan sisäratojen ME 737.

Reese, 29, kuuluu lajin suurin nimiin. Hän on voittanut kolme maailmanmestaruutta myös ulkona ja olympiakultaa Lontoossa 2012. Ulkona hänen ennätyksensä on 725. Sen hän hyppäsi kolme vuotta sitten Dohassa.

Naisten pituuskisa oli muutenkin hyvätasoinen. Serbian Ivana Španović hyppäsi ensimmäisellään tasan seitsemän metriä ja viidennellään maansa halliennätyksen 707.

Viime talven EM-hallimestari oli kilpailussa lopulta toinen. Pronssin vei britti Lorraine Ugen tuloksella 693, joka on Britannian halliennätys.

Miesten 60 metrillä nähtiin yllätys, kun Jamaikan Asafa Powell jäi yhä ilman maailmanmestaruutta. Powell oli toinen, kun mestaruuden otti kotiyleisön edessä Trayvon Bromell ajalla 6,44.

Välierissä Powell saman ajan kuin 20-vuotias suurlupaus Bromell finaalissa. Aika oli Karibian ennätys. MM-kullan Powell menetti huonon lähdön takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?