Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seagullsin vaikea kausi alkaa olla kohta ohi Korisliigassa

Sunnuntaina vastassa on sarjajohtaja Kataja. Sen jälkeen jäljellä on kaksi peliä.

Urheilu
 
Sami Kero / HS
Seagulsin valmentaja Mikko Larkes ja Antti Niskanen heittoharjoituksissa Töölön Kisahallissa.
Seagulsin valmentaja Mikko Larkes ja Antti Niskanen heittoharjoituksissa Töölön Kisahallissa. Kuva: Sami Kero / HS

Helsingin Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas istahtaa alas Kisahallin kahvioon. Takana on joukkueen tunnin kestoiset heittoharjoitukset ja edessä sunnuntain peli sarjajohtaja Joensuun Katajaa vastaan.

Seagulls on kymmenen joukkueen sarjassa seitsemäntenä. ”Meillä on ollut vaikea kausi, mutta nyt kaikki alkavat olla terveinä”, Larkas sanoo.

Kovin isku joukkueelle oli, kun Jason Conley oli loukkaantuneena kahdeksan viikkoa. Alkukaudesta yksi Korisliigan parhaista pelaajista on nyt ollut pelikunnossa jo sentään toista kuukautta.

Parantunut terveystilanne koskee myös Larkasta itseään. Hän on palannut työpaikalleen vasta tämän viikon alussa. ”Olin keuhkokuumeessa, kahteen ja puoleen viikkoon en saanut tehdä mitään muuta kuin makoilla kotona.”

Korisliigan runkosarja on lähellä loppua. Sunnuntain jälkeen joukkueilla on jäljellä enää kaksi ottelua.

Tilanteen tekee erikoiseksi Loimaan Bisonsin tilanne. Talousvaikeuksissa oleva joukkue on neljäntenä, mutta useita sen pelaajia on lähtenyt muihin seuroihin. Bisons on hävinnyt viimeiset viisi peliään, perjantaina Salon Vilppaalle 40 pisteellä. ”Jaot menivät uusiksi. Jonkin verran meillekin tuli tiedusteluja agenteilta, mutta päätimme, että menemme tällä joukkueella eteenpäin.”

Larkas valmentaa Seagullsia kolmatta vuotta. Ensin ToPon raunioille syntynyt joukkue piti hilata divisioonasta liigaan. Viime vuonna Seagulls hävisi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella KTP:lle 0–3.

Tänä vuonna joukkueessa on nippu hyviä suomalaispelaajia, kuten Antto Nikkarinen, Timo Heinonen ja Carl Lindbom. Mahdollisuudet menestyä ovat viime vuotta paremmat, mutta silti välieriin selviäminen vaatisi joukkueen kasvamista nykykunnostaan uusiin mittoihin.

Hän pyrkii jatkuvasti kehittämään omia valmentajantaitojaan. Oppimateriaalina ovat erityisesti Euroliigan ja Yhdysvaltalaisen NCAA-yliopistokoripallon seuraaminen, muiden valmentajakollegoiden kanssa keskusteleminen ja omat kokemukset valmentajana sekä seura- että eri maajoukkueryhmissä. Larkaksella on myös ehdotus Koripalloliitolle.

”Liitto voisi lähettää meidän parhaimpia ja kokeneimpia valmentajiamme täydentäviin koulutuksiin.” Hän on itse osallistunut kansainväliseen koulutukseen.

Seagulls-Kataja sunnuntaina klo 16.30 Kisahallissa. Yle TV2 näyttää ottelun suorana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!