Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liika itsevarmuus oli Tatlin suurin heikkous

Kovempia vastaan vapauksien ottoon ei ole varaa, sanoo nyrkkeilyvalmentaja Mäki

Urheilu
 
Jussi Nukari / LEhtikuva
Valmentaja Pekka Mäki (vas.) arvioi EM-tittelin säilyttäneen Edis Tatlin olleen ajoittain liiankin itsevarma perjantain ottelussa.
Valmentaja Pekka Mäki (vas.) arvioi EM-tittelin säilyttäneen Edis Tatlin olleen ajoittain liiankin itsevarma perjantain ottelussa. Kuva: Jussi Nukari / LEhtikuva

Seuraavaksi MM-ottelu?

Se kysymys nousi väistämättä pinnalle, kun Edis Tatli puolusti nyrkkeilyn kevyen sarjan EM-titteliään onnistuneesti Espoossa myöhään perjantai-iltana.

Tatli, 28, otteli italialaisen Massimiliano Ballisain kanssa täyden 12-eräisen ottelun. Tyrmäystä Tatli ei saanut tehtyä. Hän arvioi jääneensä liian kauas ratkaisutilanteissa.

Valmentaja Pekka Mäen analyysi oli samansuuntainen. Mäki sanoi Tatlin otelleen kokonaisuutena hyvin eikä paremmasta nyrkkeilijästä jäänyt epäselvyyttä. Ballisai pääsi kuitenkin Mäen mielestä ratkaisuhetkillä ”pois koukusta”.

”Suurennuslasilla katsottuna korjattavaa löytyi. Tatlille tuli liikaa hyvänolontunnetta. Liika itsevarmuus kostautuu yleensä kovempia nyrkkeilijöitä vastaan. Ennakkosuosikkina lähteminen ehkä aiheutti sen, että hän antoi itselleen vapauksia, esimerkiksi laski vasenta kättään. Perusnyrkkeilyn pitäisi olla johtava tekijä”, Mäki sanoo.

Tatli itse nosti WBA-liiton mestarin Anthony Crollan esiin, kun häneltä kysyttiin, ketä vastaan hän haluaisi otella.

Asetelmat selkiytyvät, kunhan MM-ottelut saadaan oteltua. Britti Crolla puolustaa titteliään toukokuussa venezuelalaista Ismael Barrosoa vastaan. Ottelu on liiton määräämä. Jos Crolla selvittää sen, voisi seuraavana olla vuorossa tittelinpuolustus vapaasti valittavaa haastajaa vastaan.

Mäen mukaan Crollan taustajoukot ovat tietoisia siitä, että Tatli on kiinnostunut ottelusta.

Titteliottelu käydään lähikuukausina myös WBC-liitossa. Maailmanmestaruuden ratkaisevat italialainen Emiliano Marsili ja montenegrolainen Dejan Zlatičanin. Vyö jäi vapaaksi, kun Jorge Linares joutui luopumaan siitä loukkaantumisen vuoksi. Ottelupäivä on vielä sopimatta.

”Pitää antaa pölyn laskeutua ja katsoa, mihin asettuu listalla WBC-liiton puolella”, Mäki sanoo ja arvioi, että tämän liiton ottelu on tällä hetkellä lähimpänä.

Marsilin ja Zlaticanin välisestä ottelusta kertomisen yhteydessä WBC kertoi, että voittaja joutuu jossain vaiheessa puolustamaan titteliä Linaresta vastaan, kunhan tämä tervehtyy käsivammastaan.

WBO-liitossa vyö on Terry Flanaganilla. Hän puolusti titteliään onnistuneesti viikko sitten.

Seuraavan suuren ottelun Tatli ottanee ensi syksylle. Ennen sitä ohjelmassa on pari kotimaista pienempää iltaa. Jos sopivaa tilaisuutta isompaan titteliin ei aukea, on mahdollista, että Tatli puolustaa EM-vyötään.

”Tavoitteemme on ylempänä, siinä että Ediksestä tulee ensimmäinen suomalainen miesten nyrkkeilyn maailmanmestari”, Mäki linjaa.

Perjantain toisessa titteliottelussa Eva Wahlström säilytti WBC-liiton MM-vyönsä ottelussa Dahiana Santanaa vastaan.

Ylemmässä höyhensarjassa otteleva Wahlström ei vahvistanut ennakoitua siirtymistä painoluokkaa ylemmäs. Hän sanoi olon kehässä olleen vahva, vaikka alla oli rankka painonpudotus ottelupainoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!