Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtteri Bottaksen kausi alkoi rangaistuksella

Urheilu
 
Clive Mason
Bottas jäi aika-ajossa 11. sijalle.
Bottas jäi aika-ajossa 11. sijalle. Kuva: Clive Mason

Valtteri Bottaksen kausi alkoi lähtöruuturangaistuksella. Williams joutui vaihtamaan suomalaiskuskin autoon uuden vaihdelaatikon, mikä pudottaa hänet viisi paikkaa alemmas.

Bottas jäi aika-ajossa 11. sijalle. Aika-ajon jälkeen Williams joutui tuomariston puhutteluun, kun sääntöjen määräämä auton säätökartta pystyttiin luettavassa muodossa toimittamaan FIA:lle liian myöhään.

Tästä talli sai varoituksen.

Bottaksen kannalta epäonni iski sitten vaihdelaatikon tutkinnassa, kun ilmeni, että se piti vaihtaa, ja tämä tuo automaattisen lähtöruuturangaistuksen.

Bottas starttaa kisaan nyt 16. ruudusta.

Jokaisen tallin on sääntöjen mukaan lähetettävä kummankin autonsa säätöasetukset kansainväliselle autoliitolle FIA:lle ennen ensimmäistä aika-ajoa.

Williams lähetti Felipe Massan ja Valtteri Bottaksen säädöt sähköpostitse. Kun paljastui, ettei FIA pystynyt lukemaan niitä, aikaa oli 11 minuuttia, eikä brittitalli saanut ajoissa perille kuin Massan auton datat.

Bottaksen säädöt toki lähetettiin, mutta aikaraja ylittyi.

Kyseessä oli ennen kaikkea sattumien summa. FIA:n puolella oli vaikeuksia lukea alkuperäinen Williamsin alkuperäinen sähköposti, mutta tallin tekninen ylijohtaja Pat Symonds myönsi virheen myös heidän osaltaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?