Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fiaskoksi osoittautunut aika-ajouudistus romukoppaan saman tien

Kauden avauskisan pudotuspeliviritelmä tarjosi täydellisen nöyryytyksen lisäjännitteitä luvanneille sääntönikkareille.

Urheilu
 

F1-tallipäälliköt eivät hukanneet aikaa päätettyään palauttaa viime vuoden aika-ajosysteemin käyttöön taas jo seuraavassa kisassa Bahrainissa.

Lauantain pudotuspeliviritelmä Australiassa tarjosi täydellisen nöyryytyksen lisäjännitteitä luvanneille sääntönikkareille.

Entinen aika-ajosysteemi huipentui viimeisten minuuttien huippuvetoihin. Nyt radalla ei viimeisillä minuuteilla ollut enää lainkaan autoja.

Uudistukseen tälle vuodelle oli kaksi vaihtoehtoa.

Kilpajohtaja Charlie Whiting kannatti nyt käytettyä, kun kaupallisten oikeuksien omistaja Bernie Ecclestone ehdotti ns. käännettyä lähtöjärjestystä, missä aika-ajon nopein oli startannut 10. ruudusta, kun kymmenes olisi ollut paalulla.

Tallipäälliköt olivat mieltyneempiä Whitingin ehdotukseen, ja se otettiin käyttöön Australiassa.

Päätös paluusta entiseen sulki mahdollisuuden, että kaksi ensimmäistä aika-ajoa olisi ajettu pudotuspelinä, kun vain Q3-finaali olisi pidetty entisellään.

Albert Parkin varikolla moni asiantuntija olisi pitänyt tätä vaihtoehtoa parhaana.

Tallipäälliköiden kokous sunnuntaina varikolla päätyi yksimieliseen kannatukseen entisen systeemin palauttamiseksi. Asia menee vielä F1-komission vahvistettavaksi, mutta muutos ehtii käyttöön pääsiäisen jälkeen Bahrainin aika-ajoon.

”Meillä oli positiivinen keskustelu asiasta. Eräät tiimit kannattivat uuden systeemin Q1- ja Q2-aika-ajojen säilyttämistä tilanteen sekoittamiseksi. Päätimme kuitenkin palata siihen systeemiin, minkä ymmärrämme. Tuntuisi typerältä, jos joka viikko tehtäisiin taas uusi kompromissi”, Mercedeksen johtaja Toto Wolff ilmensi.

Entiseen systeemiin paluu merkitsee, että aika-ajot käydään nyt samalla formaatilla koko kauden ajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?