Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Formuloiden aika-ajot palaavat vanhaan formaattiin loppukaudeksi

Lauantain pudotuspelikokeilu osoittautui fiaskoksi, kun viime minuuteilla radalla ei nähty enää ketään.

Urheilu
 
BRANDON MALONE / Reuters
Mercedeksen Nico Rosberg lauantain aika-ajoissa Melbournessa. Uusi aika-ajomalli osoittautui tallien mielestä epäonnistuneeksi, ja jo seuraavassa kisassa palataan takaisin vanhaan.
Mercedeksen Nico Rosberg lauantain aika-ajoissa Melbournessa. Uusi aika-ajomalli osoittautui tallien mielestä epäonnistuneeksi, ja jo seuraavassa kisassa palataan takaisin vanhaan. Kuva: BRANDON MALONE / Reuters

Melbourne.

F1-tallipäälliköt eivät hukanneet aikaa päätettyään palauttaa viime vuoden aika-ajosysteemin käyttöön taas jo seuraavassa kisassa Bahrainissa.

Artikkeliin liittyvät

Lauantain pudotuspeliviritelmä Australiassa tarjosi täydellisen nöyryytyksen lisäjännitteitä luvanneille sääntönikkareille.

Entinen aika-ajosysteemi huipentui viimeisten minuuttien huippuvetoihin. Nyt radalla ei viimeisillä minuuteilla ollut enää lainkaan autoja.

Uudistukseen oli tälle vuodelle kaksi vaihtoehtoa.

Kilpajohtaja Charlie Whiting kannatti nyt käytettyä, kun kaupallisten oikeuksien omistaja Bernie Ecclestone ehdotti ns. käännettyä lähtöjärjestystä, missä aika-ajon nopein oli startannut kymmenennestä ruudusta, kun kymmenes olisi ollut paalulla.

Tallipäälliköt olivat mieltyneempiä Whitingin ehdotukseen, ja se otettiin käyttöön Australiassa. Siinä kuljettajia pudotettiin yksi kerrallaan pelistä pois puolentoista minuutin välein. Tarkoitus oli lisätä aika-ajojen jännittävyyttä, mutta lopputulos oli täysi katastrofi, kun aika-ajojen viimeisillä minuuteilla radalla ei nähty enää ketään.

Päätös paluusta entiseen sulki pois mahdollisuuden, että kaksi ensimmäistä aika-ajoa olisi ajettu pudotuspelinä, kunhan vain aika-ajojen finaali olisi pidetty entisellään.

Albert Parkin varikolla moni asiantuntija olisi pitänyt tätä vaihtoehtoa parhaana.

Tallipäälliköiden kokous sunnuntaina varikolla päätyi yksimieliseen kannatukseen entisen systeemin palauttamiseksi. Asia menee vielä F1-komission vahvistettavaksi, mutta muutos ehtii käyttöön pääsiäisen jälkeen Bahrainin aika-ajoon.

”Meillä oli positiivinen keskustelu asiasta. Eräät tiimit kannattivat uuden systeemin Q1- ja Q2-aika-ajojen säilyttämistä tilanteen sekoittamiseksi. Päätimme kuitenkin palata siihen systeemiin, minkä ymmärrämme. Tuntuisi typerältä, jos joka viikko tehtäisiin taas uusi kompromissi”, Mercedeksen johtaja Toto Wolff kertoi.

Entiseen systeemiin paluu merkitsee, että aika-ajot käydään nyt samalla formaatilla koko kauden ajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!