Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rosberg kiitti suomalaisen sisun apua voitossaan

Urheilu
 
BRANDON MALONE / REUTERS
Mercedeksen formulakuljettaja Nico Rosberg sai tallin työntekijöiltä onnittelut kisan jälkeen.
Mercedeksen formulakuljettaja Nico Rosberg sai tallin työntekijöiltä onnittelut kisan jälkeen. Kuva: BRANDON MALONE / REUTERS

Melbourne

Puolentoista vuoden ja 25 Grand Prix -kisan tauon jälkeen Nico Rosberg johtaa jälleen kuljettajien MM-sarjaa. Mercedeksen saksalaiskuski otti toisen voittonsa kolmen vuoden aikana Australiassa.

Artikkeliin liittyvät

Rosberg otti voittonsa kakkosruudusta. Kisan alussa hän oli vaikeuksissa ärhäkällä taktiikalla operoineen Ferrarin kaksikon kanssa.

Rosberg muistutti talvitestien haastattelussa, että hänet on ladattu suomalaisella sisulla. Helsingin Sanomat kysyi voiton jälkeen, tuliko tämä menestys suomalaisen sisun siivittämänä.

”Tietysti. Sisua oli paljon pelissä tänään. Oli loistava taistelu, loistava kisa ja olen todella mielissäni voittaessani kauden ensimmäisen kisan. Se on palkitsevaa. Tämä oli hyvä avauspotku kauteen”, Rosberg myhäili.

Startissa Sebastian Vettel ohitti kummatkin Mercedekset ja sitten Rosberg puristi Lewis Hamiltonin edelle ykkösmutkan vasemmassa laidassa, jolloin myös Kimi Räikkönen porhalsi kummankin ohi.

”Startti oli ok, mutta olin radan likaisella puolella, joten odotin näiden kaverien radan vasemmalla kaistalla olen vähän terävämpiä. Olin todella tiukkaa Sebastianin kanssa. Yritin vain mennä täysillä siihen mutkaan, mutta Sebastian teki hienoa työtä, ja jarrutti ihan limitillä. Ei ollut tilaa mihin mennä, ja vähän hidastini. Se oli samalla hyvä, mutta myös pettymys, kun menetin vielä paikan lisää Kimille”, Rosberg selvitti.

Hamilton putosi startin jälkeen paalulta kuudenneksi asti.

”Starttini oli aika tapahtumarikas, ja onneksi mikään ei mennyt rikki, mutta menetin paljon sijoja. Olin Nicon sivulla ulkopuolella, ja Nico pakotettiin leveäksi, joten ajauduin vähän ruoholle, ja menetin vauhtia. Kun joutuu monen ohittamaksi, ottaa aikaa taistella itsensä takaisin asemiin. Se oli rankka työ, mutta nautin siitä”, Hamilton totesi.

Rosberg ylisti taktiikkaa, joka rakentui punaisen lipun siivittämänä keskikovien renkaiden pitkään kisavetoon.

”Taktiikka oli ratkaiseva. Tiimi teki taas silläkin puolella loistavaa työtä. Rengasvalinta käänsi tilanteen. Kun varikolla näin, että Ferrarit olivat superpehmeillä renkailla, ja pystyin seuraamaan heitä vaivattomasti keskikovilla renkailla, tilanne oli hallussa. Tosin startissa hetken huoletti, kun ei ollut varmaa, että keskikovat renkaat olisivat olleet heti toimintalämmöissä”, Rosberg luotaili.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!