Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koreografiaansa muuttanut Minetit vei maailmancupin Espoossa: ”Tuntui erityisen hyvältä”

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Minetit ylsi huippusuoritukseen maailmancupin osakilpailun finaalissa Espoossa.
Minetit ylsi huippusuoritukseen maailmancupin osakilpailun finaalissa Espoossa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Joukkuevoimistelun hallitseva maailman- ja Euroopan mestarijoukkue, Tampereen Voimistelijoiden Minetit otti sunnuntaina oman paikkansa ja voitti maailmancupin kauden toisen osakilpailun Espoossa.

Minetit ylsi finaalissa huippusuoritukseen ja keräsi kisan korkeimmat taiteellisen (3,90) ja suorituksen (9,30) osa-aluepisteet. Yhteispisteet finaalista olivat 18,75 ja kokonaispisteet kisasta 37,75.

Kun kauden avausosakilpailun voittanutta venäläisjoukkue Expressiaa ei nähty Espoossa kisamatolla, nousi Minetit samalla johtoon maailmancupin kokonaiskilpailussa.

”Voimistelimme Espoossa kokonaisuutena tasaisen vahvan kisan. Teimme EM-kisojen jälkeen paljon muutoksia koreografiaan, joten nyt onnistuminen kotiyleisön edessä tuntui erityisen hyvältä. Vaikka pisteet olivat nyt jo hyvät, meillä on mahdollisuuksia parantaa suoritustamme entisestään MM-kisoihin”, Minettien kapteeni Ella Ratilainen sanoi tiedotteessa.

HS kertoi helmikuussa, että Minetit harjoittelee lähes 30 tuntia viikossa.

Toiseksi voimisteli venäläisjoukkue Madonna. Kolmas sija jäi Espooseen Olarin Voimistelijoiden OVO Teamille.

OVO Team avasi suorituksillaan mc-kisan molempina päivinä ja jatkoi finaalissa hyviä suorituksiaan. Viikonlopun potiksi joukkueelle kertyi 35,90 pistettä.

Maailmancup jatkuu huhtikuussa Bulgarian Sofiassa ja toukokuussa Barcelonassa. Maailmanmestaruutta Minetit puolustaa 10.-12. kesäkuuta Brnossa Tšekissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!