Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Reissuväsymys painoi – Riikka Honkanen silti uran ensimmäiseen FIS-pujotteluvoittoon

Urheilu
 
Sami Kero / HS
Riikka Honkanen voitti 14-vuotiaana painonostossa juniorien Suomen mestaruuden.
Riikka Honkanen voitti 14-vuotiaana painonostossa juniorien Suomen mestaruuden. Kuva: Sami Kero / HS

Suurpujottelun nuorten MM-hopeamitalisti Riikka Honkanen parantaa otteitaan kakkoslajissaan pujottelussa.

Sunnuntaina Honkanen, 17, voitti Slovenian Roglassa ensimmäistä kertaa urallaan FIS-tason pujottelun.

Klaukkalalainen onnistui viikonlopun aikana kahdesti, sillä lauantaina hän laski niin ikään Roglassa FIS-pujottelussa kolmanneksi.

”Voittaminen maistuu aina hyvältä. Eilen ja vielä tänäänkin huonosti nukutun yön jälkeen en ehkä ollut parhaassa mahdollisessa vireessä, mutta laskuni onnistuivat teknisesti ihan hyvin. Olen matkustanut kuluneen talven aikana enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja se varmasti myös vaikuttaa siihen, että joskus vain väsyttää eikä ole terävimmässä kunnossa”, Honkanen sanoi tiedotteessa.

Suurpujottelu on ollut Honkaselle vahvempi laji. Siinä hän on voittanut jo neljä kertaa FIS-tason kilpailun, kaksi tällä ja kaksi viime kaudella.

Aiemmin viikolla Honkanen kilpaili Euroopan cupin finaaleissa Espanjassa. Siellä hän oli suurpujottelussa 28:s ja pujottelussa 34:s. Kummassakin kilpailussa hänen starttinumeronsa oli lähes sama kuin sijoitus.

”Täällä pääsin laskemaan numerolla 1, ja se toi heti hyvän tuloksen. Tässä vaiheessa uraa olisi tärkeää päästä nousemaan mahdollisimman nopeasti kohti kuumaa lähtöryhmää. Tämäkin voitto on taas yksi askel kohti tätä tavoitetta.”

Alkuviikolla Honkanen kertoi HS:n haastattelussa tähtäävänsä seuraavina talvina jo aikuisten MM-kisoihin ja olympialaisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!