Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tennismestari Djokovic haluaa miehille isommat palkkiot – perustelee kiinnostavuudella

Urheilu
 
AHMED JADALLAH / Reuters
Novak Djokovic haluaisi miehille paremmat palkintorahat.
Novak Djokovic haluaisi miehille paremmat palkintorahat. Kuva: AHMED JADALLAH / Reuters

Maailman tennislistan ykkönen Serbian Novak Djokovic on ottanut kantaa lajin palkintorahojen jakautumiseen. Sekä naiset että miehet kuittaavat nykyisellään saman suuruiset palkintorahat yhteisistä turnauksista.

Djokovicin mukaan naiset ansaitsevat kaiken, mitä ovat taistelullaan saavuttaneet, mutta hänen mielestään miesten pitäisi ”taistella kovempaa”.

”Tilastot osoittavat, että meillä on paljon enemmän katsojia [kuin naisilla]. Mielestäni se on yksi syy, jonka vuoksi meillä pitäisi kenties olla paremmat palkkiot”, Djokovic kommentoi BBC:lle.

Hänen mukaansa yhteisten kisojen, joihin kuuluvat kauden neljä grand slam -turnausta, palkintorahat pitäisi jakaa suhteessa lipunmyyntiin ja television katsojalukuihin.

”Kun on olemassa tilastoa siitä, ketkä houkuttelevat enemmän huomiota, yleisöä ja myyvät lippuja, niin rahat pitäisi jakaa reilussa suhteessa siihen.”

Djokovicin kommentit olivat jatkoa Indian Wellsin tenniskeskuksen toimitusjohtajan Raymond Mooren mielipiteisiin aiheesta.

Moore sanoi, että naisten WTA-kiertue ratsastaa miesten siivellä.

”Jos olisin naistennispelaaja, kiittäisin joka ilta polvillani Jumalaa Roger Federeristä ja Rafael Nadalista, koska he ovat todellakin kantaneet tätä lajia”, Moore lausui.

Naisten maailmanlistan ykkönen Serena Williams piti Mooren kommentteja ”loukkaavina ja hyvin, hyvin epätarkkoina”.

Myös WTA-kiertueen perustaja Billie Jean King kommentoi Mooren sanomisia.

”Olen pettynyt Mooren kommentteihin. Hän on väärässä niin monella eri tasolla. Jokainen pelaaja, etenkin huippupelaajat, tuovat oman panoksensa menestykseemme”, King twiittasi.

Djokovic jyräsi sunnuntaina Indian Wellsin ATP Masters 1 000 -turnauksen voittoon kaadettuaan finaalissa Kanadan Milos Raonicin tylyin luvuin 6–2, 6–0.

Voitto oli Djokovicille jo viides Indian Wellsissä ja yhteensä 27. Masters 1 000 -turnauksissa. Hän jakaa tilaston ykköspaikan Rafael Nadalin kanssa.

Lähde: BBC

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?