Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NHL-maalivahti Niklas Bäckströmin toive toteutui – torjui vakuuttavan voiton yli vuoden tauon jälkeen

Urheilu
 
Eric Bolte / USA Today Sports
Niklas Bäckström pysäytti Montrealin Tomas Plekanecin yrityksen.
Niklas Bäckström pysäytti Montrealin Tomas Plekanecin yrityksen. Kuva: Eric Bolte / USA Today Sports

NHL sunnuntaina:

Montreal–Calgary 1–4 (0–0, 0–2, 1–2)

C: Niklas Bäckström 21/22 torjuntaa

Pittsburgh–Washington 6–2 (2–0, 1–2, 3–0)

P: Olli Määttä 0+1

New Jersey–Columbus 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)

C: Joonas Korpisalo 20/22 torjuntaa

Winnipeg–Anaheim ja. 2–3 (1–1, 1–1, 0–0, 0–1)

San Jose–Arizona 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

S: Joonas Donskoi 0+2

Edmonton–Colorado 2–3 (0–0, 0–2, 2–1)

Chicago–Minnesota vl. 2–3 (0–0, 2–2, 0–0, 0–0, 0–1)

M: Erik Haula 1+0, Mikael Granlund 0+1

Suomalaismaalivahti Niklas Bäckström pääsi pitkästä aikaa tositoimiin NHL-kaukaloissa, kun hän luisteli Calgaryn maalille vierasottelussa Montrealia vastaan.

Bäckström, 38, pelasi edellisen ottelunsa viime vuoden tammikuussa Minnesotan paidassa, mutta sen jälkeen ei enää vastuuta tullut. Hän siirtyi Calgaryyn siirtoajan loppuhetkillä helmikuun lopussa.

”Olen iloinen saadessani mahdollisuuden. Haluan vielä pelata ja kilpailla”, Bäckström totesi siirron varmistuttua, ja nyt miehen toive toteutui.

Veteraanimaalivahti on pitänyt itsensä kunnossa pelitaukonsa aikana, ja mies näytti Montrealissa, että häneen voi edelleen luottaa. Nollapeli jäi seitsemän minuutin päähän, mutta torjuntoja kertyi 4–1-voitossa yhteensä 22.

”Olen ollut täällä kolme viikkoa, mutta minusta tuntuu, kuin olisin ollut täällä jo useamman vuoden. Kaverit ovat todellakin saaneet minut tuntemaan itseni tervetulleeksi”, Bäckström totesi NHL:n verkkosivulla.

Bäckström ei pelaa maanantaina Torontoa vastaan, mutta torstaina hänellä on edessä taatusti tunteikas paluu Minnesotaan. Hän pelasi joukkueessa kaudesta 2006–07 lähtien ja on seuran maalivahtien tilastoykkösenä pelatuissa otteluissa (409), voitoissa (149) ja nollapeleissä (28).

Calgaryn päävalmentaja Bob Hartley ylisti maalivahdin asennetta sunnuntain voiton jälkeen.

”Kaikki luulivat hänen pelanneen viimeisen NHL-ottelunsa. Mutta hän haluaa edelleen pelata, ja hän näytti sen ensimmäisestä päivästä alkaen”, Hartley sanoi.

”Hän oli kärsivällinen ja todella loistava joukkuetoveri. Voitto avauspelistä petaa hyvät asetelmat hänen paluulleen Minnesotaan.”

Yön kierroksen ainoa suomalainen maalintekijä oli Minnesotan Erik Haula, joka iski avausmaalin Chicagon verkkoon 3–2-voittolaukauskilpailuvoitossa. Mikael Granlund sai yhden syöttöpisteen.

Yön tehokkain suomalainen oli San Josen Joonas Donskoi. Laituri syötti kaksi maalia 3–0-voitossa Arizonasta. Donskoi on tällä kaudella tehnyt tehot 11+23.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!