Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK teki jo historiaa ja harvinaiseen saavutukseen se voi yltää pian uudestaan

Urheilu
 
Mika Ranta HS
HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen pitää huolen, että pelaajien ajatukset eivät laukkaa välieriin liian aikaisin.
HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen pitää huolen, että pelaajien ajatukset eivät laukkaa välieriin liian aikaisin. Kuva: Mika Ranta HS

Helsingin IFK on käsitellyt Lahden Pelicansia säälimättömän varmoilla otteilla jääkiekon pudotuspeleissä. Kaksi ottelua, kaksi voittoa ja Pelicans on maanut jyrän alla pystymättä panemaan hanttiin.

Runkosarjan voitollaan IFK teki historiaa, mutta välieräpaikka olisi seuralle harvinainen saavutus.

IFK on ollut 2000-luvulla eli 16 viime kaudella vain neljä kertaa välierissä. Eli kääntäen jäänyt peräti 12 kertaa neljän joukon ulkopuolelle.

Seura voitti mestaruuden 2011. Sitä ennen välierävuodet olivat 2006, 2004 ja 2000.

”Ei tämä ole todellakaan taputeltu. Sanoimme pelaajillekin, että Pelicans pelasi KalPaa vastaan tiukat pelit ja matkustelut päälle”, IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen sanoi maanantaisen harjoituksen jälkeen.

”Nyt he ovat päässeet palautumaan, kun oli kaksi välipäivää. Vastaan tulee uusi ja energisempi Pelicans.”

IFK polkaisi puolivälierät käyntiin vakuuttavalla kotivoitolla viime perjantaina. Sama tahti ja onnistunut ylivoimapeli jatkui Lahdessa lauantaina.

Kahden näin selkeän ottelun jälkeen olisi helppo siirtää ajatukset välieriin ja vähän suurempiin saavutuksiin.

”Ei lähde karkaamaan. Meillä on tavoitteena pärjätä tänä keväänä ja jokaisessa vaiheessa on päästävä eteenpäin”, Törmänen sanoi.

Kahden ottelun jälkeen IFK:n ja Pelicansin puolivälieräsarja on nopeinta reittiä kulkien puolivälissä, mutta voi hyvinkin venähtää viidenteen otteluun. Neljä voittoa vaaditaan minimissään.

”Se ei ole historiaa, jos menemme välieriin, mutta se oli historiaa, että otettiin runkosarjavoitto”, Törmänen muistutti.

IFK:n odotettiin pelaavan ja ratkaisevan leveällä rintamalla ja niin on käynyt. Peräti kymmenen pelaajaa on naulannut kaksi pistettä tai enemmän. Jasse Ikonen johtaa seuran sisäistä pistepörssiä play offsin ensi metreillä lukemin 2+1.

”Siellä on hyvä henki ja jokainen haluaa pelata elämänsä play offsit. Ja siihen on mahdollisuus”, Törmänen sanoi.

”Meitä valmennuksessa ei haittaa, minkä kentän pelaaja tekee maaleja. Toivottavasti kaikki tekevät”, Törmänen lisäsi.

IFK ja Pelicans kohtaavat kolmannessa puolivälierässä Helsingin jäähallissa tiistaina kello 18.30. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!