Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesilla viikko aikaa maksaa lähes 900 000 euron velat – junioreiden pelit jatkuvat

Jussi Salonojaa kiinnostaa espoolainen jääkiekko, mutta velkataakka on kasvanut liian suureksi: ”Tämä menee kalliiksi tämä leikki.”

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho poistui pukukoppi käytävältä seuran vii meisessä Liigan koti ottelussa 7. maaliskuuta.
Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho poistui pukukoppi käytävältä seuran vii meisessä Liigan koti ottelussa 7. maaliskuuta. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Jääkiekko Espoo Oy on konkurssissa, mutta pelit jatkuvat junioripuolella.

Espoon käräjäoikeus asetti Liigassa pelaavan Bluesin konkurssiin lähes 900 000 euron vero- ja työeläkevelkojen johdosta.

Verohallinto hakee 736 377,78:aa euroa, ja Keskinäisen Työeläkevakuutusyhtiön Elon saatavat ovat tällä hetkellä 137 711,34 euroa.

Bluesin A-nuoret kuuluvat liigaseuran alaisuuteen, mutta he jatkavat pelejään. Blues kohtaa Ässät Porissa tiistaina, ja sinne joukkue matkustaa erillisrahoituksella. Ottelusarja on 1–1, ja tiistainen kamppailu ratkaisee paikan välieriin.

”Konkurssipesän pesänhoitajan kanssa on sovittu, että toiminta jatkuu ulkopuolisella rahoituksella tämän kauden”, Blues Juniorien toiminnanjohtaja Niko Merikanto sanoi HS:lle.

Espoolainen juniorikiekkoilu jatkaa liigaseuran konkurssista huolimatta, kun Blues Juniorit ja Jääkiekko Espoo Oy ovat erillisiä organisaatioita.

”Raha ei tule espoolaisilta vanhemmilta eikä junioripuolelta”, Merikanto sanoi A-junnujen pudotuspelikeväästä.

Merikanto ei näe espoolaisen kiekkoilun olevan vaarassa, sillä pikkujunioreista aina B-ikäisiin asti rahoitus perustuu vanhempien kukkaroihin.

”Blues Junioreissa on noin 1 150 junnua, ja lukema nousee 2 500:aan, kun mukaan lasketaan Espoon Palloseura ja Espoon Kiekkoseura. Nämä ovat vanhempien rahoittamia seuroja”, Marikanto sanoi.

Espoolaisen kiekon vaikuttaja Jussi Salonoja on pitkin kautta sanonut olevansa halukas olemaan mukana kaupungin kiekkoilussa, mutta hänen mukaansa velkojien summat eivät jää pelkkiin verottajan tai vakuutusyhtiön saamisiin.

”Tämä menee kalliiksi tämä leikki”, Salonoja sanoi HS:lle.

”Vaikka verovelka on jossain 600 000 euron ja miljoonan välissä, ei se ole se summa, jolla voi liiketoimintaa pyörittää”, Salonoja sanoi.

Salonoja laski, että liigalisenssin hinta olisi 1,8 miljoonaa euroa, pelaajien minimibudjetti 1,5 miljoonaa ja siihen tulisivat päälle toimiston, organisaation ja markkinoinnin kulut.

”Se vaatisi noin 3–4 miljoonaa euroa, ja vielä pitäisi maksaa kaikki vanhat velat”, Salonoja sanoi. ”Miksi pitäisi maksaa kaikki vanhat velat, joita ei ole ollut tekemässä.”

Salonoja oli sitä mieltä, että kokonaan uuden seuran perustamiselle ei saisi olla esteitä. ”Jos sitoutuu maksamaan velat, ei tämä ole liiketaloudellisesti järkevää. Tässä on paikka, josta Liigan ja liiton pitäisi jutella.”

”Miksi se pitäisi kieltää, jos joku haluaa tuoda kokonaan uuden seuran Espooseen.”

”Onhan Espoossa seuroja. On EJK, Jäähonka ja EPS”, Salonoja sanoi ja lisäsi istuneensa saman pöydän ääressä nykyisen johdon kanssa. Puhelinkeskusteluja hän kävi konkurssipäivänä.

Liigaseura Bluesilla olisi teoriassa kuusi pelaajasopimusta ensi kaudeksi, mutta Pelaajayhdistyksen mukaan hekin ovat vapaita lähtemään koska tahansa.

”Surullinen tapaus. Kyllä pääkaupunkiseudun pitäisi pystyä elättämään kaksi liigaseuraa”, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela sanoi.

Bluesin liigaseura ei ole maksanut koko kaudella vanhuuseläkemaksuja. ”Olemme sopineet Liigan kanssa, että jos se antaa liigapaikan jollekin toiselle taholle, pitää vanhat velvoitteet hoitaa. Eläkemaksut on hoidettava täysimääräisesti. Ei voi vain aloittaa puhtaalta pöydältä”, Saarela sanoi.

Liigan puheenjohtaja Vesa Puttonen sanoo, että ensi kauden peliohjelma joudutaan laatimaan viidentoista seuran sarjaksi. ”Monet asiat pitää käydä seurojen kanssa läpi uudelleen.”

Espoolaisen jääkiekon voimahahmo, entinen telakkajohtaja Martin Saarikangas on murheissaan Bluesin tilanteesta.

”Sydän vuotaa syvästi verta. Masentava tieto. Ei ole saatu hommia hoitoon”, Saarikangas sanoi HS:lle.

Saarikankaan mukaan seura voidaan vielä pelastaa, mutta se vaatii nopeita toimia ja isoa rahoitusta. ”Blues tarvitsee ja ansaitsee uuden alun.”

Janne Nousiainen / Lehtikuva
Fanit riemuitsevat, kun Blues voitti JYPin Liigan pudotuspeleissä keväällä 2011. Silloin Bluesilla meni vielä lujaa.
Fanit riemuitsevat, kun Blues voitti JYPin Liigan pudotuspeleissä keväällä 2011. Silloin Bluesilla meni vielä lujaa.
Jussi Nukari / Lehtikuva
Bluesin taru loppui.
Bluesin taru loppui.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?